Set Breastfeeding Shaklee : 1) Energizing Soy Protein (ESP)

Assalamualaikum semua..

Baru-baru ni, ada seorang customer ni datang jumpa saya untuk beli ESP. Katanya, daripada apa yang dia baca, ESP boleh membantu banyakkan susu.

Sebenarnya..tahukah anda, selain membantu banyakkan susu, ESP juga membantu memekatkan susu? Hmmm…sebab tu, kadang2 walaupun susu kita nmpak tak bertambah, tapi cuba perhatikan kepekatan susu kita? bertambah pekat tak? bila susu bertambah pekat, baby pun cepat kenyang walaupun minum sikit je.

Yang lagi best..bukan baby je rasa khasiat ESP..ibu yang menyusu pun turut dapat manfaat ESP ni.

esp shaklee poster

Manfaat ESP untuk ibu menyusu :

  1. Pembekal tenaga – membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun.
  2. Mengurangkan masalah rambut gugur.
  3. Memudarkan parut jerawat dan jeragat.
  4. Kulit menjadi cerah berseri.
  5. Meningkatkan kuantiti susu
  6. Meningkatkan kualiti susu (susu menjadi lebih pekat)
  7. Mengurangkan rasa sakit pinggang dan lenguh badan.

Best ke best? Kalau nak info lebih atau nak free consultation, cecepat mesej saya naaa…

lovefara

31 khasiat penting Vitamin C Shaklee

Dengan lafaz Bismillah..

Assalamualaikum semua..

Bila dapat tahu saja promo bulan ni Vitamin C, saya terus kaji apa khasiat Vitamin C Shaklee ni, sehingga ramai yang melonjak kegembiraan.

Rupa-rupanya..banyak sangat khasiat vitamin c ni. bukan setakat untuk kulit muka kita tapi juga untuk kesihatan badan kita, untuk kuku, rambut.. Jadi, kalau ada yang kata makan supplemen Shaklee tak nampak kesan, diharap bersabar ye. Sbb macam vitamin c ni, bukan setakat muka je nak khasiat vitamin c, tapi seluruh badan kita berebut2 nak vitamin c. Jadi, makan masa la sikit. Jgn risau..supplemen Shaklee kan sentiasa selamat.

vita-c-plus

Ok..jangan bebel panjang, moh saya share 31 KHASIAT VITAMIN C SHAKLEE :

  1. bantu meningkatkan imun
  2. antioksida yang kuat
  3. bantu mengurangkan stress/ tension
  4. bantu mengurangkan berat badan
  5. bantu menghalang katarak
  6. bantu menyekat sel kanser
  7. meningkatkan tenaga
  8. bantu menjaga kesihatan jantung
  9. mengurangkan risiko diabetes
  10. mengurangkan risiko asthma
  11. mencegah jangkitan & selesema
  12. sebagai pelindung semulajadi
  13. melawan radikal bebas
  14. bantu hasilkan kolagen untuk kulit, tendon, ligamen, salur darah
  15. merawat luka dengan cepat
  16. memperbaiki tekstur kulit
  17. menggalakkan pertumbuhan rambut
  18. bantu menghalang rambut gugur
  19. mengurangkan kelemumur
  20. menghalang rambut beruban
  21. antipenuaan
  22. meminimakan kesan histamine (bahan keradangan dihasilkan oleh sel sebagai respon kepada debunga)
  23. mengurangkan nafas berbau
  24. menguatkan rambut
  25. mengurangkan inflamasi
  26. bantu merawat ulser mulut
  27. bantu elakkan hidung berdarah
  28. menghalang pembentukkan batu karang
  29. mengurangkan kadar kolesterol
  30. mengurangkan kesan parut
  31. mengurangkan kesan menopaus

Nak tau tak apa yang lagi kagum? Ada lagi tau khasiat vitamin c ni. Ni baru antara je…kalau ada sebarang pertanyaan, bole wa/sms/telegram je ok. Free consultation uols..hihihi

love, fara shaklee

Supplemen Shaklee : Sembelit untuk dewasa

Assalamualaikum semua..

Sembelit…

Sakit gileeee…kan? I should know..I’d experienced it. sob sob…

Sampaikan pernah satu tahap setiap hari saya buat air oren pekat-pekat supaya rasa sakit perut. Sob..sob..sob..Kenapa la dari dulu saya tak jumpa Shaklee? kalau tak, tak ada la terseksa dulu…

Ramai yang anggap sembelit ni bukan masalah besar. Tapi, sebenarnya kan, kalau tak dipulihkan dengan cepat, takot-takot boleh terkena kanser tau. Takot kannnn…saya pun takot.

Jadi, saya harapppp sangggattt anda boleh cuba supplemen Shaklee ni. Sebab yang lagi best, supplemen Shaklee menggalakkan proses pergerakkan usus semulajadi. Bukan paksa-paksa. Ok, cukup intro..Moh saya share supplemen Shaklee yang mana elok untuk dewasa yang sembelit.

Herblax

herb-lax

Herblax ni mengandungi 9 herba ramuan semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root. Herblax ni menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Apa khasiat utama Herbalax?

  • merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh.
  • membantu masalah sembelit
  • tindakkan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
  • mengempiskan perut

 

 

Performance Drink

performance

Sangat-sangat sesuai untuk diminum oleh para atlet, mereka yang berpuasa, mereka yang akan dan sudah menjalani pembedahan, tidur lewat malam, keletihan, cirit birit, mereka yang tiada selera makan dan ramai lagi.

Manfaat utama :

  • cegah penyahhidratan – mengurangkan kehausan, melembabkan kulit dan mencegah penyahhidratan.
  • meningkatkan daya ketahanan badan – memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal.

 

Lecithin

lecithin

Lecithin ni dalam bentuk kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin ni memang famous di kalangan mereka yang nak pecahkan lemak. Tapi, sebenarnya, lecithin ni ada khasiat lain selain bantu pecah lemak dan kolesterol.

Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembapkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

Sebab tu la, ramai yang cakap lepas makan Lecithin, makin mudah ke toilet. Harga pun tak mahal sangat dan dijamin mampu dimiliki. Bukan mampu tengok..hihihihi

So..there you go guys. Supplemen Shaklee untuk sembelit. Kalau nak tahu dengan lebih detail tentang supplemen ni, bole je sms/wa/telegram saya. Yang pasti, harga supplemen ni tak mahal pun kalau nak dibanding dengan kesakitan setiap hari.

 

 

 

 

Kenali Shaklee dan Dr. Forrest C Shaklee

Assalamualaikum semua..terutama untuk keluarga saya di Apple Green Group.

Selalu kita baca tentang produk dan supplemen Shaklee kan? Kali ni, apakata kita bercerita pula tentang sejarah Shaklee. **Yawnnnnn…*** hehehehe. Sebut je sejarah, semua da mengantuk. Tapi, elok la kita baca dan faham pasal Shaklee ni. Dan…saya akan cuba cerita ringkas-ringkas je. hihihihihihi.

dr-shaklee

Dr. Forrest C. Shaklee ni adalah pengasas syarikat Shaklee pada tahun 1956. ketika tu, beliau berusia 61 tahun. Dan pada ketika beliau berusia 80 an, Shaklee telah menjadi sebuah syarikat Fortune 500.

Minat Dr. Shaklee dalam kesihatan bermula kerana penyakit kanak-kanaknya, batuk kering. Tanpa bergantung pada hospital atau ubat-ubatan, rawatan beliau adalah rehat yang cukup, makanan berkhasiat dan menghabiskan waktu di luar, di kawasan luar bandar Iowa. Hidup berharmoni dengan alam semulajadi menjadi satu cara hidup beliau.

Beliau sentiasa percaya bahawa pemakanan yang baik adalah asas untuk kesihatan dan kesejahteraan. Sentiasa mencuba, Dr. Shaklee membangunkan teknik untuk mengekstrak nutrien dari makanan. Pada tahun 1915, Vitalea atau sebelum ni dikenali sebagai “Vitalized Mineral” telah diperkenalkan disaat dunia belum lagi faham tentang konsep vitamin sepenuhnya, sekaligus menjadikan “Vitalized Mineral” sebagai multivitamin pertama didunia.

vitalized minerals

Bersama-sama anak beliau Forrest Jr dan Raleigh, Dr. Shaklee mengasaskan Shaklee Corporation dengan menekankan konsep pemakanan untuk mencegah dan konsep hidup yang positif. Keluarga Shaklee menubuhkan syarikat bukan untuk mendapatkan keuntungan yang banyak tapi lebih kepada membantu orang untuk hidup dengan lebih sihat.

Perbezaan produk Shaklee telah menjadikan syarikat ini jauh dihadapan. Nak tau tak perbezaannya?

  1. Dr. Shaklee mahu pastikan setiap produk shaklee menjadi yang terbaik & memenuhi keperluan sebenar. Bukan setakat diletak di atas rak.
  2. Beliau akan consult setiap pesakitnya sendiri sebab beliau tahu perbualan secara peribadi adalah cara terbaik menerangkan faedah kesihatan melalui pencegahan. Kata Dr. Shaklee ” Kita akan mengajar beberapa perkara dan mereka akan mengajar orang lain untuk mengajar orang lain untuk mengajar orang lain”. Jadi, orang-orang Shaklee melakukan dengan cara bercakap, consult dengan ramai orang. Mereka bercerita, orang mendengar dan memberitahu orang lain. Walaupun tanpa ‘jurujual’ formal, mesej Shaklee tersebar luas. Pasukan bapa & anak ni, telah mencipta beratus ribu gerakan akar umbi dan syarikat kini bernilai US$500juta.
  3. Inovasi Dr. Shaklee tidak berakhir dengan makanan. Beliau mengamalkan ‘Hidup berharmoni dengan alam’ dalam penjagaan rumah, mencipta pembersih biodegrasi selama berdekad-dekad sebelum keselamatan alam sekitar menjadi satu kebimbangan. Beliau mempelopori penemuan baru dalam pemakanan yang menjadi arus perdana pada tahun-tahun kemudian.

basic h dulu

Love, Fara 017.347.1218

Supplemen untuk Sembelit : apa yang anak saya makan

Assalamualaikum semua…

Crying 2 years little boy sitting on potty

Crying 2 years little boy sitting on potty

Post saya hari ni, inspirasi dari status FB. Hihihih,,biasanya, macam tu la. Dapat idea dari kenalan-kenalan FB.

Mengikut Dr. Zubaidi, kalau nak tahu samada bayi kita atau anak kita tu sembelit, bukan diukur berapa kali dia buang air besar dalam masa 3 hari. Ada anak-anak yang buang setiap hari, ada juga yang buang 3 hari sekali. Itupun di kira normal jika tak ada tanda-tanda yang anak kita tu sembelit.

Jadi, macam mana kita nak tau yang baby kita sembelit?

  • bila baby / anak kita menunjukkan tanda resah atau menangis setiap kali nak membuang.
  • najis nampak kering, keras dan berbiji-biji seperti biji kacang.

Apa pula punca anak kita sembelit? Well, menurut Dr. Zubaidi ada banyak faktor yang menyumbang kepada faktor sembelit ni. Antaranya :

  • Susu formula. Susu formula lebih susah untuk dihadam berbanding dengan susu ibu.
  • Untuk baby yang da mula makan makanan separuh pepejal, kadang-kala mudah sembelit.
  • Bila baby atau anak kita demam/selesema/baru tumbuh gigi yang membuatkan dia tak ada selera untuk minum susu juga boleh sembelit disebabkan kurang minum air atau dehidrasi.

Bila anak kita mula menunjukkan tanda sembelit, seeloknya kita bawa dulu anak kita berjumpa doktor. Bukan apa, lagi cepat kita ruled out semua penyakit lagi elok kan?

Bila semua ok, tak ada masalah, bagi yang nak cuba elakkan ubat atau nak cuba dari sumber semulajadi, boleh cuba langkah-langkah berikut :

  • Baringkan bayi dengan kaki di atas dan cuba lakukan pergerakkan seolah-olah sedang mengayuh basikal. Ini boleh merangsang pergerakkan najis dalam usus.
  • Untuk baby yang berusia 6 bulan ke atas yang menyusu formula dan mula mengenal makanan separa pepejal, Berikan juga sayur-sayuran yang dikisar seperti carrot. Anak-anak yang makan sayur biasanya jarang sembelit.
  • Untuk anak yang berusia 1 tahun ke atas, boleh cuba beri jus buahan (atas nasihat doktor) seperti betik. Sebab betik ni kaya dengan serat dan khasiatnya yg elok untuk pergerakkan usus.
  • Untuk anak-anak yang macam anak-anak saya, yang tak suka kan sayur, boleh la cuba beri multivitamin yang dari semulajadi, tanpa pengawet dan gula.

Mealshakes

meal-shakes

  • Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral & zat yang diperlukan oleh badan. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.
  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Mengamdungi vitamin B lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi kulit yang lebih cantik.
  • Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang sisa buangan dari usus dan perut.

 

Chewable Vitalea for Kids

Vita-LeaChildren

  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran
  • Membekalkan kalsium untuk tulang, otak dan gigi
  • Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit
  • Lengkap dengan vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul
  • Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan
  • Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan
  • Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik
  • Sesuai untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
  • Rasa yang sedap dan memang digemari kanak-kanak

Siapa yang perlukan Chewable Vitalea for kids ni?

  • Anak yang kurang selera makan
  • Anak yang suka makan junk food
  • Selalu dan mudah dapat penyakit seperti demam, batuk dan selsema. Tingkatkan sistem imuniti badan
  • Ibu bapa yang gagal menyediakan makanan seimbang berkhasiat kepada anak kerana kesibukan bekerja.
  • Anak yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap tablet)
  • Anak yang tak suka makan sayur (mengandungi vitamin k bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)

Anak-anak saya memang makan dua-dua supplemen ni. Dan Alhamdulillah, belum ada masalah sembelit lagi, walaupun yang sulung ni picky eater dan yang bongsu ni memang tak suka makan sayur. Hanya buah-buahan yang mereka makan.