My Story

Projek 2015 – Playroom/bedroom for the girls

Assalamualaikum semua..

Yeayy..macam da tak cukup kerja nak buatkan?hehehehe..but I have to do sumthing..walaupun baru je pindah (tahun depan masuk 2 tahun duduk rumah ni)..tapi I think it’s about time to decorate sikit the girls’ bedroom..sebab yang paling utama..BILIK TU SENTIASA MACAM KAPAL KARAM..lepas dorang ‘karamkan’ bilik tu, dorang akan buat experiment plak kat living room..

So, next year..harap2 bila dorg da masuk sekolah ada sikit masa free untuk deco rumah..

First up, nak beli katil..beli almari..cat.. Gambar kat bawah ni antara idea yg saya plan nak buat..budak2 ni pun memang ada play kitchen..cuma nak kena bertukang buat macam market tu yang hmmm….
playroom

playroom2

Kalau perasan..nak nmpak macam market ni kne buat canopy tu jugak..baru nmpak mcm real kan? Sebab rumah ni xde ruang untuk ada playroom dan bedroom asing, terpaksa la satukan bilik2 ni..

room

so, ini la plan bilik nak buat tu..cuma katil tu yang tak sure sebab bilik tu kecik je..nak letak mini market lagi..2 single bed mungkin x muat..mungkin terpaksa beli 1 je single bed tapi bole pull out utk jadi macam katil queen..dapat bayangkan tak?

Tapi..cuma satu je problem saya sekarang..SEMUA ni TERLAMPAU banyak sangat PINK…adoiyaiii..da overdose sgt da kaler pink ni..

What do u think?any ideas?

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s