Demam / Selsema, Mealshakes

6 sebab kenapa Mealshakes penting untuk anak saya?

Assalamualaikum semua..

Kalau semua nak tahu, antara produk Shaklee terawal yang saya beli adalah OMEGA GUARD, MEALSHAKES dan CHEWABLE VITA C..semuanya untuk anak-anak saya..hehehe..sebagai mak mesti kita nak yang terbaik untuk anak kita kan? baju mahal, mainan kita bule beli..takkan untuk kesihatan mereka saya nak berkira..betul tak?

Sebenarnye, ramai yang kompius ingat MEALSHAKES ni sesuai untuk budak2 je..tapi actually, MEALSHAKES ni sesuai untuk diminum oleh semua peringkat umo..rekemen min umo 1 tahun da bole start minum..tapi of kos, dose dia x sama la dengan kanak2 yang berumo 2 tahun keatas dan dewase kan?

mealshake untuk kanak

So, here it is..countdown kenapa MEALSHAKES penting untuk anak saya :-

6) Anak saya yang sulung ni payah nak makan sayur dan buah2an..tak macam anak saya yang bongsu, pantang nmpak buah2an dan carrot..tp, walaupun anak saya suka makan sayur dan buah, saya tetap beri mereka MEALSHAKES..kenapa?sebab saya tak tau berapa banyak zat dan vitamin yang terkandung dalam buah2an dan sayur2 tu..rasanye, semua pun tau..zat dan minarel yg terkandung dlm tanah sekarang tak sama macam dulu..

Jadi, saya beri mereka MEALSHAKES..sekurang2nya, saya yakin ada 24 jenis vitamin utama dalam MEALSHAKES.

5) Disebabkan anak saya yang sulung ni payah nak makan sayur, jadi dia selalu ada masalah ‘membuang’ atau berry kate family saya..MEALSHAKES ni mengandungi tinggi kandungan serat yang sangat elok untuk kesihatan usus dan seterusnya memudahkan penyerapan zat2 nutrien. Alhamdulillah..semenjak minum MEALSHAKES, nampak senang je dia nak membuang..muka pun senyummmm je lepas keluar bilik kecik tu.

4) Anak bongsu saya ada Eczema..jadinye, kulit anak saya ni macam nampak kering sikit..untuk biarkan kulit anak saya nmpak cantik, saya beri dia minum MEALSHAKES ni. Fakta yang perlu anda tahu ialah MEALSHAKES ni kaya dgn protein yang membentuk dan memulih sel2 kulit. Plus..MEALSHAKES lengkap dengan vitamin B, zat besi, copper..semua ni penting untuk membina sel darah merah yg sihat seterusnya menjadikan kulit glowing giteww.
3) Rasa MEALSHAKES ni memang besttt uolsss…tak payah nak paksa2 anak2 saya minum MEALSHAKES ni..semua datang serah diri..campur plak dalam fresh milk..perghh
2) Alhamdulillah..walaupun anak saya sorg ada Eczema tapi 2-2 anak saya ni jarang kena demam..bukan la bermaknenye tak kena langsung..tapi sangat jarang..Alhamdulillah sangat..prevention always better than cure kan?
1) Yang paling best, semenjak consume MEALSHAKES, selera anak2 saya makin bertambah..setiap masa nak mengunyah..seronoknye hati bila tengok dorg berselera nak makan..kalau tak, selera kat fast food je..
Tapi..harus diingat..makan supplemen ni bukan la mcm makan ubat..hari ni makan, ptg kang da nmpak kesan..kena ISTIQAMAH..kena banyak sabar..ada org makan supplemen, 3 hari kemudian da nmpak kesan positif..mak saya makan Shaklee lepas 2 tahun baru nmpak kesan..bayangkan?2 tahun tau..dlm masa 2 tahun tu, tak putus2 dia makan Shaklee..rasenye kalau kena org lain, mesti da ngamuk2 kan?

POSTER MEALSHAKES

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s