Detox, DTX Complex

DTX Complex : Jangan lupa untuk detox hati

Assalamualaikum semua..

Hati…organ yang sangat2 penting sebenarnye tapi kita selalu abaikan..eh ye ke?hehehehe…

Antara fungsi hati :

1) Menghasilkan protein

2) Memusnahkan bahan toksin yang tak diperlukan oleh tubuh.

3) Merupakan tempat simpan tenaga, vitamin dan mineral.

4) Memudahkan sistem penghadaman.

5) Menghasilkan hormon baik.

Dannn banyakkkk lagi…

fungsi hati

Jadi, bila begitu banyak fungsi hati ni, rasanya patut la kita bantu sikit hati kita supaya kekal sihat..kalau tak, kesian kat hati kita..bekerja keras untuk protect badan kita tapi kita buat tak pedulik je kan?

Macamana pulak kita nak tau kalau hati kita tgh ‘sakit’? Ada yang kata mata jadi kuning2 giteww..apa2 pun elok la kita mencegah dari mengubati kan?

APA ADA PADA DTX COMPLEX SHAKLEE?

dtx-complex

– mengandungi satu campuran proprietari ekstrak dari gabungan ekstrak biji benih pokok susu tisel, schizandra, ekstrak dendalion, cendawan reishi, kunyit dan articok. Kalau tgk satu2 bahan ni, memang fungsi sangat bagus untuk hati. Contohnye articok, antara khasiat articok ni termasuk menggalakkan sel2 hati yang baru tumbuh sihat, dan jugak merangsang pengaliran hempedu..

InshaAllah..satu hari saya akan cerita detail mengenai bahan2 yang ada dalam DTX COMPLEX ni..

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s