Ostematrix

The awesomely Ostematrix

Assalamualaikum semua..

Sesiapa yang follow TAG di FB mesti tau yang saya akhirnye berjaya pujuk awang saya untuk cuba OSTEMATRIX..yeay!! Hahahaha…setelah setahun cuba untuk convince him..mesti ada yang meluat kan?hahahaha..husband makan Ostematrix pun nak hupdate FB..hahahaha tak kisah laa..janji dia sihat..

Alrite..after all the fuss..apa yang best sangat pasal OSTEMATRIX ni kan?

Rasanye semua tahu..betapa pentingnya tulang kita kan? Basically, tulang la yang menyokong berat badan kita selain mengekalkan dan protect organ2 penting dalam badan kita..bayangkan, badan kita tanpa tulang..mesti lembik je kan..atau, pernah tak jumpa org yang tulang dia rapuh?

Jadi, sangat penting kita ‘tolong’ sikit tulang kita supaya dia kekal sihat..macam masa kita muda2..hehehehe

Bila ckp pasal tulang, kalsium la yang menjadikan tulang kita kuat..Tapi sebenarnye, kita perlukan more than calcium to build strong bones. Ostematrix Shaklee ni bukan je mengandungi kalsium tapi ada juga vitamin D, magnesium to build and maintain strong bones.

Dan..jangan tak tau..badan kita perlukan 1000mg kalsium setiap hari..sedang elok la tu..sebab :-

4biji OSTEMATRIX membekalkan 1000mg kalsium, 400mg magnesium dan 400IU vitamin D..fungsi vitamin D ni untuk stimulate calcium absorption..

Bila sebegitu banyak keistimewaan OSTEMATRIX ni

oste-matrix

Siapa pulak yang sesuai consume OSTEMATRIX ni?

+ Ibu hamil – sangat elokk..sebab bukan tulang kita je nak jaga..tulang baby kita yang baru nak bentuk pun kne cukup kalsium.

+ Ibu menyusu – baby dapat khasiat dari susu ibu kan? bukan ibu je yang dapat khasiat..baby pun dapat khasiat calcium ni untuk tulang dan gigi.

+ Para suami

+ Ibu dan ayah..supaya bole kurangkan simptom osteoporosis

Pendek kata..sesuai untuk semua peringkat umo la..InshaAllah..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s