Chewable Vita-C Plus, Chewable Vitalea for Children, Eczema, Mealshakes, Omega Guard

Supplemen untuk Eczema : apa yang anak saya makan.

Assalamualaikum semua

Anak saya yang no 2 merangkap yang bongsu kena eczema masa dia umo 1 tahun..jadinya, dia selalu gatal2 dan kulit dia selalu merah2 dan x smooth..hari ni saya nak share supplemen apa yang anak saya makan untuk kurangkan simptom Eczema..

  1. MEAL SHAKES

meal-shakes

Anak saya start makan supplemen Shaklee masa umur dia dalam 1 tahun 6 bulan macam tu..mula-mula, saya beri dia Mealshakes..anak saya ni fully bf, jadi saya kena kreatif sikit bila nak beri dia minum Mealshakes. Selalunya, saya akan campurkan 1/2 sudu teh Mealshakes dalam air milo. Bila umur dia da meningkat naik 2 tahun, baru saya beri dia 1 sudu teh. Sekarang ni Alhamdulillah..da takyah sorok2 beri Mealshakes..kadang2 tu dia sendiri yang mintak Mealshakes sebab memang sedap.

Antara khasiat Mealshakes untuk Eczema:

  1. Kaya dengan protein yang membantu menyihatkan sel-sel kulit, kuku, rambut dan lain-lain.
  2. Mengandungi vitamin A, C, E, zinc, selenium – agen anti-oksida yang bertindak melawan penyakit.

Sebenarnya, ada banyak lagi khasiat Meal Shakes ni..tapi kali ni saya focus utk Eczema je..hihihi

 

2. OMEGA GUARD

omega-guard

Selepas Meal Shakes, saya kumpul2 pula duit untuk beli Omega Guard..ye la saya ni WAHM..jadinya kena la berjimat banyak..hehehehe. Anyway, Omega Guard ni datang dalam bentuk soft gel tapi sebab anak saya kecil lagi, dia tak bole nak telan Omega Guard ni. Akhirnya, saya pecahkan Omega Guard ni dalam bubur nasi anak saya..Alhamdulillah tak ada masalah xnak makan pulak anak saya..sekarang ni dia bole kunyah2 je Omega Guard tu..

Omega Guard ni memang famous dengan minyak ikan yg sangat elok untuk minda. Tapi, khasiat Omega Guard untuk Eczema :

  1. Meningkatkan sistem imun tubuh.
  2. untuk kulit yang cantik.

3. CHEWABLE VITA C PLUS

chewable-vita-c-plus

 

Next, selepas consume Meal Shakes dan Omega Guard, 2-3 bulan kemudian saya tambah pula Chewable Vita-C Plus ni untuk anak saya. Harga pun x mahal..jadi bole la saya beli Vitamin C pula untuk anak saya. Apa yang membuatkan saya beli supplemen ni? Satu hari, saya pergi satu kedai sen-sei, tak ingat masa tu nak beli apa..tapi masa nak bayar tu, apek tu terpandang kulit anak saya, terus dia bagi nasihat free..hehehe..dia cakap bagi la anak lu makan vitamin c..anak wa seme wa bagi vitamin c..jadi, of kos..saya pilih vitamin c yang halal dan semulajadi la kan untuk baby saya..

Khasiat Chewable Vita C untuk eczema :

  1. Pembentukkan kolagen – kulit lebih anjal.
  2. Agen antioksida dan Immune Booster.
  3. Kulit akan jadi lebih lembap, lebih licin dan putih berseri

 

4. VITA-LEA FOR CHILDREN

vita lea for children

 

Dan..yang terkini, Vita-lea for Children..saya sebenarnya sangat happy bila Shaklee keluarkan balik supplemen ni..sebab tak yah da saya pening2 g farmasi cuba carik multivitamin lepas tu balik rumah..google dulu pasal supplemen tu sebelum beli. Bila Shaklee produce balik Vitalea for children ni, saya terus beli sebab Shaklee memang all natural product..cayo lo cakap den..

Khasiat Vita-Lea for children :

  1. Vitamin Power – mengandungi vitamin C, D and E. plus all 8 B vitamins.

Dan..banyak la lagi khasiat Vita-lea for children ni..plus, rasa dia manis2 tapi tak pakai artificial flavors dan sweeteners, jadi takyah risau pasal cavities.

So, here u go semua..ni baru supplemen yang anak saya makan..belum termasuk Herbal Blend untuk sapu pada kulit..Laundry Concentrate yang all natural untuk basuh baju, cadar anak saya, sabun mandi pulak saya guna produk Tropika..ada anak eczema memang kena sabar sikit..sebab kalau boleh kena guna product yang 100% semulajadi, kalau tak takot lagi melarat gatalnya..

Tapi..Eczema ni penyakit yang tak ada ubat..kalau jumpa doctor pun, doctor akan bagi ubat sapu je..jadi, bukan la makan supplemen Shaklee terus hilang..pada saya, dapat kurangkan simptom eczema pun da cukup..sebab kesian tengok dia asyik garu2 je..setakat ni, memang Alhamdulillah..saya sangat puas hati dengan Shaklee..

Anda?nak cuba tak?

Advertisements

3 thoughts on “Supplemen untuk Eczema : apa yang anak saya makan.”

  1. Anak perempuan saya berumur 9 tahun pn ada Eczema..klu pergi klinik kulit mmg kena standby tak kurang RM250 utk ubat sahaja..dlm byk2 produk diatas tu, mana satu yg paling berkesan & nyatakan sekali harganya? Terima kasih..
    P/s: blh PM saya dkt FB – add NadriMohd

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s