My Story

10 things you should know about ME

Assalamualaikum semua..

Seronok tak tajuk tu?hahahaha…

Tak apa la ek?kita berkenalan-berkenalan di alam maya ni..kalau ada yang terbaca post ni..jom la comment, inshaAllah saya akan visit blog anda pulak..

Ok..kita countdown 10 perkara untuk anda kenali saya.. *wink*

10) I’m a mother to my kids, a wife to my husband, a sister to my siblings and a daughter to my mother. Selain itu, I’m a business owner..ada tuition centre dan jugak one of Shaklee Independent Distributor.

9) I’m a Libra..hehehe..birthdate tu xyah tau la ek?melainkan nak bg hadiah..haaa comment je kat bwh..hehehehe gurau gurau yek? Salah satu sifat libra yang saya akui ialah..Libra sgt suka keamanan..x suka gaduh-gaduh..tak suka konflik..mmg betul. Spot on..sebab tu Libra ni lebih suke pendam perasaan sebab tak nak sakitkan hati orang…TAPI..tak bermakna Libra ni bole sabarrrr je sentiasa..sekali meletup..haaa baru la rasa langit tinggi ke rendah.. 😉

8) Saya ni agak pendiam..memule tu macam tak le terima hakikat jugak bila orang kata saya pendiam..tapi bila da ramai yg ckp mcm tu, saya terima je la..baik diam dari ckp benda yg tak berfaedah dan sakitkan hati orang kan?..KRU pun cakap ‘diam adalah pintar’..echecheche…hahahaha

7) Saya suka lagu2 yang berentak R&B atau Jazz. Jadi, lagu2 Dayang dan Shiela Majid memang saya minat habis. 

6) Saya agak susah nak berkongsi tentang diri saya to public..Ini pun berhari2 nak siap..sebab tu jarang2 nampak saya post pasal saya dan family kat fb, instag..yang selalu post tu mesti my other half..bukan malu ke segan..cuma tak berapa gemar..

5) Minat saya pada artis biasanya turun naik..hehehe ada time saya suke Lee Min Ho..tapi bila musim da habis, saya suka Lee Dong Wok plak..hahahaha..tapi kan..my all time peminat..nak tau sape? AMY MASTURA………..heeeeeee heeee heeee comelnya dia……sapa yang kenal rapat ngan saya mesti selalu dengar saya cakap Amy Mastura ni kakak saya..mmg rupa pun seakan2..eche (sebenarnye tak pun..saja je sbb minat)

Kak Amy…kalau kak Amy ada terbaca post saya ni..ketahui la saya ni minat kat Kak Amy..hahahaha..jom la join Shaklee..saya belanja ESP..eh?hahahaha

4) Saya bukan kaki melancong. Tapi, bila sesekali saya dapat melancong, saya prefer local food, g tempat2 bersejarah. Seronoknye rasa..hehehehe. 

3) Saya sangat sensitip…BETUL..kalau ada yang perli, memang saya akan cepat tangkap dan terasa..pulak tu sebab saya ni Libra born..most of the time, orang akan pijak kepala sebab saya takkan balas balik..takpe..Allah kan ada..kalau da habis seme sarung bantal sebab menangis, lantai kan ada untuk sujud?

2) Oh yes..saya ni kuat nangis..nak marah nangis dulu..terlampau seronok pun nangis dulu..kalau sedih apatah lagi..tapi nangis bukan bermaksud lemah tauuuu…no no no..hahahaha perasan lagi..

1) Saya enjoyyyyy food..hahahaha saya suke sangat makan tapi x suka masak..kalau masak pun saya lebih minat western..tp sbb my hubster ni gemor nasi..jadi kerana kasih hamba turutkan lah..ahahaha..jadinya, kalau stress ke..tension ke..saya akan ajak husband saya g makan..kengkadang balik kelas kul 11 mlm pun carik roti canai lagi..pastu, xde benda lain cerita..pasal budak2 kat kelas..

Ini la sedikit sebanyak cite pasal saya..kalau ada silap salah, saya mintak maaf..this is who I am..so dont judge me..cause I wont judge u..

Eche..ok…peace no war

Advertisements

2 thoughts on “10 things you should know about ME”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s