My Story

4 Bonus Shaklee yang saya dah dapat dan bakal dapat.

Assalamualaikum semua sahabat..

Rasanya semua da dapat agak bila join MLM akan ada bonus-bonus menarik yang ditawarkan..tapi..saya rasa, Shaklee tawarkan bonus yang best..sesuai dengan pencapaian kita..ye la, maksudnye kalo kita kerja kuat, kita la yang dapat rasa bonus Shaklee..kalo tak rajin (tengah praktik sebut yang positive2 je), tak dapek la kan..as simple as that..

Yang saya bertambah kagum dengan Shaklee, sistem dia yang sangat adil..kenapa?sebab banyak da kes dalam Shaklee ni, pangkat anak lagi tinggi dari mak..maknanye, semua kalau nak rasa bonus Shaklee, kena usaha..bukan anak je yang kerja teruk..pastu mak dapat hasil..eh eh..no no no ye..

Ok..panjang plak mukadimah kan? Jadinya, hari ni saya nak share 4 bonus Shaklee yang saya dah rasa dan bakal dapat InsyaAllah, tahun ni..kita countdown ye?

4. CASH BONUS

Haaaa siapa yang taknak extra cash kan?tambah pulak time ekonomi sekarang yang tengah best ni..tipu la kalau saya cakap saya tak rasa bersyukur bila dapat cash bonus ni..walaupun rm20..

Bukan anda silap baca..tapi memang betul..saya pernah rasa bonus serendah RM20 hingga 4 angka..semua ikot usaha saya bulan tu..tapi, honestly, walaupun saya dapat RM20, tapi saya sangat happy..memang duit tu pun habis kat anak2 je..tapi memang kita kerja untuk mereka pun kan?

Lepaih tu, cash bonus kita ni, bukan terhad pada sales saja tau..kalau kita naik rank, dan berjaya didik leader under kita pun, kita boleh dapat bonus..bonus itu dipanggil LEADERSHIP BONUS..haa gaya p.ramlee tak?

Pernah dengar tak ada satu saying dalam english ni..

‘True leaders don’t create followers..they create more leaders!’

3. CAR BONUS

Yang ni, saya akan rasa dalam tahun ni InsyaAllah..sebenarnya, tak sabar nak rasa car bonus ni sebab car bonus Shaklee bukan untuk beli kereta semata-mata. Kita boleh guna untuk bayar hutang jugak tau..ada yang pilih bayar hutang pinjaman pendidikan guna car bonus Shaklee ni..how cool is that?bayangkan ada orang yang nak bayarkan hutang kita..syok ooo.

Then, if u wish to buy a car pun, Shaklee tak de tetapkan limit berapa harga kereta yang kita kena beli..ikut suka kita..kalau nak beli bmw boleh, nak beli kancil pun boleh..haaa faham tak maksud saya?tapi..ikot hati mati, ikot rasa binasa kan..

2. CONVENTIONAL / INCENTIVE BONUS

Haaa…yang ni pun saya tertunggu2..hihihihi..

Conventional / Incentive bonus ni bonus untuk meraikan kita sebagai distributor Shaklee..ada majlis dapat award..ada percutian lima bintang di dalam dan luar negara..best ooo..percutian 5 bintang and it is all paid for..kata orang makan tanggung berry cangkung la..g bercuti tingal bwk badan dan duit shopping je..fuiyoo..

Enough said..

bonus shaklee

 

ok..tamat la cerita tentang bonus yang saya da rasa dari Shaklee..tapi macam tak cukup kan? Last but not least..ni bonus yang saya dapat semenjak saya join Shaklee.

1. JAGA HUBUNGAN DENGAN ALLAH.

Alhamdulillah..saya sangat-sangat bersyukur dengan ‘bonus’ yang saya dapat ni..saya sangat bersyukur pada Allah yang Allah buka kan hati saya untuk join Shaklee dan tergolong dalam group support yang betul..mungkin ada yang kata macam saya cakap saya jaga hubungan dengan Allah sebab nak dapat sales je kan?tapi…TAK..perasaan ni sebenarnya lebih dari tu..(rasa nak nangeh da ni..hihi)..

Saya belum pernah lagi join group yang sangat menitikberatkan hubungan dengan Allah dan hubungan dengan manusia..terlalu banyak pengalaman dan perbezaan yang saya rasa semenjak saya join Shaklee..kalau boleh, saya nak je berkongsi cerita tapi takot disalahertikan pulak..kang lain pulak maksudnye kan?

Jadi, pada yang nak join Shaklee untuk buat business part time ke atau full time, jom..kami terima dengan tangan dan hati terbuka..semoga kita semua dapat rasa ke empat-empat bonus yang saya ceritakan di atas..

Ok uolss? peace no war peeps..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s