B Complex, GLA Complex, Ostematrix

Supplemen untuk mengurangkan masalah senggugut & PMS

Assalamualaikum semua !!!


Teruja saya nak share antara set yang sangat famous untuk kaum hawa..taaadaaa SET SENGGUGUT / PMS SHAKLEE..

Kalau tengok kat gambar di atas tu ada 3 jenis supplemen Shaklee yang sangat membantu dalam mengurangkan simptom-simptom Senggugut ni.

  • GLA COMPLEX
  • B COMPLEX
  • OSTEMATRIX

Sedikit huraian mengenai 3 supplemen ni :

GLA Complex

• Menurut kajian, Senggugut berlaku disebabkan oleh kekejangan otot didalam rahim. Ia berpunca apabila kekurangan GLA(Gamma Lenolenic Acid) didalam tubuh seseorang itu.

• Wanita yang menghadapi senggugut biasanya ia tidak dapat menukarkan asid linolenik dengan baik untuk menjadi GLA (Gamma Lenolenis Acid). Oleh sebab itu, pengambilan GLA sangat penting untuk mengurangkan kesakitan dan meringankan simptom tersebut.

OsteMatrix

• Kalsium sangat penting untuk membantu beberapa proses dalam sistem tubuh badan kita. Bagi mengurangkan kesakitan semasa Senggugut, Kalsium (Ca+) dan Magnesium (Mg+) yang mencukupi amat diperlukan.

• Anda perlu tahu sebelum haid bermula paras Kalsium akan MENURUN, hal ini yang akan menyebabkan berlakunya kesakitan dan pelbagai simptom lain. Seperti menganggu emosi seseorang, sakit belakang dan sebagainya.

• Pengambilan Kalsium tambahan yang mencukupi dapat membantu mengawal turun naik perasaan dan simptom lain seperti sakit belakang.

• Oleh itu, OsteMatrix adalah salah satu penyelesaiannya kerana ia membantu membekalkan sumber Kalsium tambahan untuk badan kita, sekaligus membantu mengurangkan sakit belakang akibat kekurangan Kalsium dalam badan yang selalu dialami semasa senggugut.

B Complex


• Vitamin B-Complex mengandungi beberapa vitamin lengkap seperti B5, B6 dan B12 mempunyai khasiatnya yang tersendiri yang telah menghasilkan kesan yang terbaik dalam mengatasi masalah Senggugut.

• Vitamin B5 diperlukan oleh kelenjar adrenal dan ia membantu dalam mengurangkan rasa tertekan semasa senggugut.

• Vitamin B6 pula membantu mengurangkan penyimpanan air,menstabilkan paras hormon estrogen ke tahap normal dan membantu menambahkan aliran oksigen kepada organ wanita yang akan membantu melancarkan peraliran darah.

• Vitamin B6 membantu mengurangkan simptom seperti kembung perut, emosi dan perasaan, marah-marah dan juga pening.

Haaaa…kalau tak percaya cakap saya, kita baca testi mereka yang da cuba set ni nak?

Ini baru sikit je ni..kalau gugel, banyaaaakkkk lagi testimoni..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s