Eczema, ESP Soy Protein, GLA Complex, Omega Guard, Sustained Release Vita C Plus, Vitalea, Vivix

Supplemen untuk Eczema : Kali ini untuk orang dewasa

Assalamualaikum semua sahabat..

Sebelum ni, saya pernah share apa yang anak saya makan untuk Eczema..kalau ada yang ter’miss’ post tu, boleh je terus klik Supplemen untuk Eczema : apa yang anak saya makan..

Kali ni, saya nak share pula supplemen Shaklee yang mana sesuai untuk orang dewasa yang kena Eczema ni..sebelum tu, saya nak highlight kat sini..yang Eczema ni susah nak sembuh, tapi boleh dikawal..sebab anak saya pun ada Eczema, saya pun kena selalu ingat benda ni..hihihihi

Ok? ready?

Ada banyak produk Shaklee yang elok untuk dicuba. Antaranya :

1) ESP

esp shaklee poster

  • membantu menghasilkan sel kulit yang sihat dan membantu mempercepatkan penghasilan sel kulit yang cantik dan juga mengelakkan eczema dari terus merebak dan menjangkiti bahagian lain.



2) Omega Guard

omega-guard

Khasiat Omega Guard untuk pesakit Eczema :

  • Omega Guard mengandungi omega 3 di dalamnya yang elok untuk mengawal keradangan kulit. Pengambilan omega 6 juga sangat membantu dalam anti keradangan. GLA Complex mengandungi omega 6.

 

3) GLA Complex

gla-complex

  •  Macam yang cerita di atas tadi, gabungan omega 3 dan omega 6 sangat2 membantu dalam anti keradangan. jadi, seelok2nya, omega guard dan gla complex ini di ambil bersama..bukan bulan ni beli omega, bulan depan beli gla pula ye..hehehe
  • kecuali kanak2 yang tak perlu makan gla.

4) Vita C Plus

vita-c-plus

  • Eczema ni penyakit yang berkait rapat dengan imun badan..jadi pengambilan Vitamin C elok mengukuhkan imunisasi badan.

 

5) Vita E Complex

vita-e-complex (1)

  • khasiat vitamin E ni memang terkenal untuk kulit.
  • Antara fungsi vitamin e ni, merawat dan melicinkan kulit akibat luka eczema.
  • Turut berfungsi memudarkan parut.

 

Jadi, inilaH antara supplemen yang elok untuk orang dewasa yang kena Eczema. Tapi, bukan limit kepada yang atas ni..Ada juga Vivix, Vitalea, Nutriferon..semua ni tujuan untuk meningkatkan imunisasi badan..agar eczema tak kerap menyerang.

Ada juga cream Herbal Blend yang untuk disapu pada kulit. Herbal Blend ni, elok bagi melegakan gatal-gatal dan luka-luka pada kulit akibat eczema..plus cream ni ada menthol, jadi rasa beranginnn je..anak saya pun guna herbal blend ni..kalau guna secara konsisten, InsyaAllah boleh nmpak hasil..harga pun tak mahal macam cream clinic yang da sah-sah ada steroid..so, highly recommended uolss..

Dan..supplemen2 ni sume tahan lama..bukan la beli untuk sebulan..pastu next month beli lagi..contohnya ESP. Walaupun konsisten minum setiap hari, InsyaAllah bole tahan dalam 2 bulan..haaa jimatkan?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s