Vita E Complex

Apa yang best sangat Vitamin E Shaklee?

Assalamualaikum semua..

Mana lagi kita nak dapat produk yang menjamin keberkesanan, keselamatan dan dari bahan semulajadi?hehehehe..sebab tu saya nak share apa yang best sangat tentang Vitamin E Shaklee ni..

vita-e-complex (1)

Perbezaan Vita E Shaklee :

Merupakan vitamin E yang paling lengkap berada di pasaran. Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocophenol yang aktif secara fisiologi dan digabungkan dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gamma, delta).

Apa manfaat utama Vita E :

1. Melindungi jantung – pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah, mningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri.

2. Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, acne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

3. Anti-Oksidan yang kuat – Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakkan akibat radikal bebas. Ianya membantu memperbaiki masalah katarak dan masalah penglihatan.

4. memperbaiki arthritis – meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.

5. Menghalang keguguran – merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus.Ujian klinikal menunjukkan vitamin E digunakan untuk menghalang kematian janin, keguguran.

6. Memperbaiki parut – memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh digunakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

7. Mempertingkatkan kemampuan reproduktif – kajian tahun 1924 mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU – 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma.

8. Kelestarian tenaga – Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen lebih.

Pernah ada yang bertanyakan pasal satu artikel mengenai Vitamin E ni boleh menyebabkan kanser..of course, kita sebagai distributor kena well aware dengan benda macam ni.. 

Sebenarnya, artikel tu tak salah..memang betul Vitamin E boleh menyebabkan kanser tapi bukan confirm akan kena kanser sebab makan Vitamin E. Maksudnya, kalau kita main makan je Vitamin E yang tak ikut guideline, memang akan memudaratkan badan kita. Tak kisah brand apa pun Vitamin E tu, as long as Vitamin E tu ikut garis panduan kat bawah ni, InshaAllah takkan memudaratkan kita.

Menurut tulisan Dr. Bruce Miller, Vitamin E yang baik haruslah:-

1) dari sumber semulajadi. (macamana nak tau Vitamin E tu semulajadi ke bukan?tgk kat label ada huruf ‘d’ pada pangkal sumber. contoh, d-alpha tocophenol. kalau pangkalnya start huruf ‘l’ atau ‘dl’, maka Vitamin E itu dari sumber tiruan dan kimia).

2) mengandungi selanium selain dari Vitamin E.

3) ada mixed tocopherol.

Kenapa Vita E Complex Shaklee best?

1) memang Shaklee ni natural based product. kita semua pun tau kan.

2) lihat pada label botol Vita E Complex shaklee ada tertulis yang vita e complex shaklee turut mengandungi selanium.

3) Vitamin E Complex Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate.

Plus, semua pun tahu yang sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan.

Kan best tu Vita E Complex Shaklee. Rasa macam fall in lurve tak?hehehe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s