Alfalfa Complex, B Complex, ESP Soy Protein, GLA Complex, Sustained Release Vita C Plus, Vita E Complex, Vitalea, Zinc Complex

Set Kesuburan Shaklee : Cadangan Lengkap untuk Suami dan Isteri

Assalamualaikum semua

Sumber ilham post kali ini adalah dari sorang customer saya ni..saya panggil dia Mrs Jay..Saya kenal Mrs. Jay masa saya buka booth di Shah Alam. Dia datang ambil fliers..then, that’s it. Satu hari Mrs. Jay telefon saya untuk bertanyakan tentang set kesuburan. Selepas tanya serba sedikit tentang kesihatan beliau dan suami, baru saya cadangkan set yang sesuai. (Memang kalau beli dengan saya, saya akan cuba beri consultation yang terbaik..hihihi).

Alhamdulillah..Mrs. Jay dan suami tak ada masalah kesihatan. Cuma suaminya saja yang merokok. FYI, Perokok tegar lebih berisiko mempunyai masalah bilangan sperma yang kurang dan peratus sperma yang bergerak juga kurang serta lambat atau perlahan. Ini fakta ye uols.

Jadi, supplemen ini yang saya cadangkan. Ramai yang ingat bila isteri tak hamil maknanya ada masalah pada isteri. Sebenarnya, TIDAK SEMESTINYA. Kadang2 isteri dan suami sihat dan subur tapi mungkin badan kita belum ready untuk terima baby. Jadi, dengan jaga pemakanan dan gaya hidup pun antara usaha kita untuk mendapatkan baby. Jangan la pandang rendah pada supplemen ni..sebab ini pun usaha. Selebihnya, Allah yang lebih tahu kan? InsyaAllah..Allah akan kurniakan juga kita rezeki. Kan Allah ada pesan, Dia hanya akan bagi apa yang kita mampu tanggung kan? Jadi..jom kita kuatkan diri kita.

 

Untuk Isteri :

1. GLA Complex

gla-complex

  • Boleh dikatakan supplemen wajib untuk isteri.
  • Tujuan asal GLA Complex ni ialah mengimbangi hormon kita atau membetulkan kitaran haid kita. Kitaran haid yang tidak teratur boleh menjadi salah satu punca isteri susah nak hamil.
  • Tapi, kalau isteri tadak mempunyai masalah kitaran haid, GLA Complex membantu menghasilkan cecair yang subur dan berkualiti pada faraj disamping menyediakan environment yang sesuai untuk memudahkan pelekapan ovum dan sperma.

 

Untuk suami dan isteri :

1. Energizing Soy Protein

esp shaklee poster

  • Baik untuk hormon. Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita.
  • Juga sangat elok untuk suami. Membantu meningkatkan motiliti sperma dan meninggikan kiraan sperma.

2. B Complex

b-complex

  • Anti stress dan memulihkan tenaga.
  • Mengandungi asid folic dan biotin yang penting untuk persediaan kehamilan.

3. Vitalea

vita-lea

  • Mengimbangi nutrien. Akibat dari amalan diet yang tidak seimbang, badan kita mungkin kekurangan vitamin dan mineral penting. Kekurangan vitamin dan mineral penting dalam badan boleh menjejaskan kualiti sperma dan ovum.

4. Vitamin E Complex

vita-e-complex (1)

  • Dikenali sebagai vitamin seks. Sangat elok untuk pasangan suami isteri.
  • Untuk isteri, kandungan selenium dalam vitamin E ini membantu mengeluarkan lendir ketika bersama yang membantu sperma untuk bergerak lebih tangkas.
  • Untuk suami, vitamin E membantu menjaga kualiti sperma.
  • Vitamin E ini berkawan baik dengan vitamin c. Bersama-sama dengan vitamin c, dua-dia vitamin ini bertindak sebagai anti oksadan yang boleh menghapuskan radikal bebas dalam tubuh badan manusia. Radikal bebas ni kalau dibiarkan, boleh merosakkan sperma dan ovum.

5. Alfalfa

alfafa-complex-s

  • Untuk isteri, bersifat anti kulat yang boleh merawat keputihan (jika ada)
  • Turut bertindak umpama kacip fatimah yang membantu hubungan suami isteri.
  • Juga berfungsi sebagai agen detox yang membersihkan usus. Bila usus dah bersih, penyerapan nutrien dari vitamin boleh dilakukan dengan optimum.

 

Untuk suami :

1. Zinc

zinc-complex

  • Pengambilan zinc untuk jangka masapanjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
  • Penting untuk penghasilan hormon testosteron.
  • Memberi tenaga kepada sperma untuk lebih aktif menuju ke ovum.
  • Selain itu, zinc boleh melawan bakteria di dalam vagina isteri.

 

2. Sustained Released Vitamin C

vita-c-plus

  • Elok untuk suami. Meningkatkan motiliti sperma, menghalang sperma berbentuk gumpalan. Fakta : 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c.

Biasanya, selepas bercerita panjang tentang supplemen ni, customer akan tanya balik pada saya set mana yang elok? Jawapan dia….terpulang pada anda..kenapa?sebab kalau anda susah nak hamil sebab pernah gugur, maka saya akan cadangkan supplemen mana yang sesuai.

Untuk tahu lebih tentang set kesuburan Shaklee ni, boleh wa saya sekarang..

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s