Garlic

Garlic Complex : 8 manfaat utama.

Assalamualaikum semua

Rasa macam lama tak update blog..sebenarnye, dalam beberapa bulan ni agak busy sikit sebab budak2 da mula UPSR, PT3 dan SPM..jadi, fokus tertumpu pada mereka. Sekarang ni je agak free sebab student da abes beberapa paper SPM.

Baruuuu laaaa dapat update blog ni…hihihihihi

Walaupun saya jarang update blog, tapi permintaan supplemen Shaklee ni masih ada..Alhamdulillah..saya bersyukur sangat pada Allah. Antara yang femes semenjak 2 ni, GARLIC COMPLEX.

Bila saya study tentang Garlic ni, baru saya faham kenapa Garlic Complex makin mendapat tempat di hati orang Malaysia. Jom kita baca, apa khasiat Garlic Complex ni..

garlic-complex

Manfaat Utama :

  1. Antibiotik Semulajadi – sekaligus menjadikan Garlic Complex ni selamat untuk di makan dalam jangkamasa panjang. Meningkatkan sistem imun, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  2. Menghalang Alergi – meningkatkan sistem imun dan mengurangkan kesan alergi seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema, hepatitis.
  3. Mempertingkatkan sistem penghadaman – formula uniknya mampu meningkatkanmasalah penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menghalang ulser gastrik.
  4. Merendahkan tekanan darah tinggi – Kajian menunjukkan pengambilan Garlic berterusan mampu menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  5. Detoksifikasi – Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, Plumbum dan Kadmium adalah logam toksik yang akan menarikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
  6. Menurunkan kolesterol – Mampu menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan kebekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
  7. Mencegah kanser – Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser – Nitrosamine.
  8. Menstabilkan glukos – menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh kita.

 

Banyakkan khasiat Garlic Complex?

Garlic Complex ni, sesuai juga untuk mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat sebab Garlic ni membantu membunuh bakteria pada kulit yang menjadi punca jerawat. Agaknya..sebab tu la orang Korea suka makan bawang putih kan?

Dan..

Tahukah anda Garlic Complex mengandungi Spearmint? Spearmint mampu membantu meningkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s