My Story, Set Diet

Set Diet Shaklee : Day 2..Jom Puasa

Assalamualaikum semua..

Semalam masuk hari ke dua saya berazam untuk diet..dan kebetulan pulak semalam hari Isnin (16/11/2015). Jadi, saya berpuasa. Bukan sebab nak diet..tapi memang saya nak cuba konsisten puasa Isnin Khamis.

Maknanya, tak ada menu sahur dan lunch sebab hehehehe saya terlepas sahur. Bangun2 je tengah azan.

Sepanjang berpuasa semalam saya cuba juga untuk exercise tapi tak dapat buat banyak..buat jumping jack 10x pun da lembik..hahahaha mengada je kan.

motivational

Dinner

Memandangkan saya mengajar tuisyen waktu malam, jadi biasanya menu berbuka saya simple je sebab kalo makan kenkenyang kang ngantuk pulak nak mengajar. Jadi ni menu saya :

Air kosong

Nasi putih separuh dan kari ayam (menu lunch untuk husband).

Telan Sustained Release Vita C 2 biji.

Lepas kelas, saya sambung exercise yang tertangguh tadi.

20 jumping jacks

5x burpees

10x sit up.

That’s it..harap sangat diet kali ni berjaya..seluar jeans seme tak le pakai da weyyy..huhuhu **nangeh lagi**

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s