Cinch Energy Tea Mix, Uncategorized

Cinch Energy Tea Mix : Apa ada dengan Cinch Tea ni?

Assalamualaikum semua..

cinch-tea

Sebelum saya share apa kandungan Cinch Energy Tea Mix ni, jom kita kenal-kenal dulu mamat Energy Tea mix ni. Apa yang membezakan teh Shaklee dan teh yang ada dalam pasaran? Harganya…

hahahahahaha..

Ok..serius balik..hihihihi..teh Shaklee ni selamat untk diminum walaupun dalam jangkamasa panjang. Maknanye, teh Shaklee ni tak ada perisa tiruan, pewarna, bahan pemanis dan tanpa gluten. Memang betul teh Shaklee ni pun mengandungi kaffein tapi kandungi kaffein dalam Cinch Tea ni sangat2 sikit kalau nak compare ngan teh, kopi yang lain. Orang kata kaffein tu utk bagi rasa je. Jadi, disebabkan kandungan kaffein dalam Cinch Tea ni sikit, kita boleh makan supplemen dengan Cinch Tea ni. Tak ada masalah.

Oh yeee..antara plus point Cinch Tea ialah Cinch Tea ni ditambah dengan taurina. Taurina ni manfaatnya adalah membantu meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.

Alrity then..

Ekskusif..kandungan Cinch Energy Tea Mix.

  1. Matcha Green Tea Powder

matcha

Antara khasiat Matcha Green Tea ni adalah :

  • Sangat kaya dengan antioksidan.
  • Membantu meningkatkan metabolisma dan bakar kalori.
  • Calms the mind and relax the body.
  • Membantu proses detoks secara semulajadi.
  • Merendahkan kolesterol dan paras gula.

 

2. Red Tea Extract

red tea extract

Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol – pejuang kanser yang kuat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegah kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang daripada merebak.

 

3. White Tea Extract

white_tea

Juga dikenali sebagai teh hijau muda dengan mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

 

4. Rooibos Red Tea Extract

rooibos

Tumbuhan unik yang berasal dari afrika selatan, kaya dengan sebatian polifenol.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s