B Complex, ESP Soy Protein, Omega Guard, Ostematrix, Set Hamil, Sustained Release Vita C Plus, Vitalea

Set Hamil Shaklee – 6 suplemen penting.

Dengan Lafaz Bismillah..

Assalamualaikum semua..

Yeayyy..Alhamdulillah..Alhamdulillah..we are back in business uolssss…setelah berapa lama laptop kesayangan ni tunjuk perasaan, sekarang da tak merajuk da..yeayyy yeayyy. hihihihihi.

Dah lama nok kabo ni….

Dah lama nak share tentang supplemen untuk ibu hamil.

Time-time hamil la elok kita ambil supplemen. Sebab bukan je diri kita nak kena jaga kan? Kita kena jaga anak dalam kandungan kita juga.

set hamil

Shaklee cadangkan 6 jenis supplemen yang sangat elok di ambil oleh ibu hamil. ESP, Vitalea, Vitamin C, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix. InsyaAllah, post kali ni saya akan share tentang kebaikkan suplemen-suplemen ni untuk ibu dan anak.

Best kan?

ESP (Energizing Soy Protein)

esp shaklee poster

ESP ni memang tersangat famous uolss..sebab ESP ni minuman berprotein. Protein kan elok untuk sel. Lagi satu plus point ESP ni ialah ESP ni dari sumber soya dan kacang soya yang digunakan oleh Shaklee adalah jenis non-GMO ataupun non-Genetically Modified Organism. Ada banyak soya di pasaran yang diubahsuai genetiknya. Jadi, hati-hati ye sahabat semua.

Ada juga dikalangan ibu-ibu yang paras gula dalam badan naik ketika hamil. Kandungan Indeks Glisemik (G.I) dalam ESP Shaklee adalah rendah iaitu 39, menjadikan ESP sangat sesuai untuk ibu hamil yang ada paras gula yang tinggi.

gi esp shaklee

Alrite?

Ni pula khasiat ESP untuk ibu dan anak :

  • Pembekal tenaga – Membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Merangsang pembentukan kulit dan otot – asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Membaiki masalah rambut seperti rambut beruban dan rambut gugur.

 

Vitalea

vita-lea

Vitalea atau multivitamin Shaklee ni dah berada di pasaran selama 100 tahun da uols. Bila sesuatu produk mampu bertahan begitu lama, mesti ada sesuatu yang special kan?mesti ada sesuatu dalam supplemen ni yang sentiasa jadi permintaan ramai kan?

Saya pernah berbual dengan seorang agen insuran ni. Dia cerita yang dia sangat suka Vitalea sebab bila makan Vitalea, dia rasa bertenaga. Jadual seorang agen insuran sebenarnya padat juga tau. Bayangkan, kena berdiri lama di booth untuk tarik perhatian pelanggan yang lalu lalang. Lepas tu, kena bercerita lagi tentang insuran. Seme perlukan tenaga. Esok pulak, akan buat lagi benda sama. Penat tau..jadi, saya memang galakkan semua ambil Vitalea ni. Sebab 2 biji sehari je khasiat yang ada dalam Vitalea da cukup untuk keperluan badan kita sehari. Tapi, kena la konsisten. Kalo x konsisten, x bole juga sebab Vitalea ni multivitamin je..bukannya ubat.

Korang nak tau? Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65% tau dan pada tahun 2000, Public Interest telah menobatkan Vitalea ni sebagai The Best Multi Vitamin.

Ok…ni antara khasiat Vitalea.

  • Penambah tenaga segera – memberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap nutrisi – setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA.
  • Keupayaan sistem produktif – penting untuk kanak-kanak dan remaja yang membesar.
  • Metabolisme – sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen penting pada sel tubuh – menyediakan asa nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
  • Melindungi organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Ni sikit jeeeeee…banyak lagi khasiat Vitalea ni.

 

Sustained Release Vita C Plus

vita-c-plus

Setiap tablet Vitamin C Shaklee mengandungi khasiat bersamaan dengan 7 biji buah oren (termasuk kulit) dan pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Mampu tak kita nak makan 7 biji limau termasuk kulit-kulit sekali?

Badan kita tak mampu nak simpan dan nak hasilkan Vitamin C, jadi kita perlu ambil vitamin c setiap hari.

Antara Khasiat Vitamin C Shaklee :

  • membentuk kolagen – merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asa otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
  • memperbaiki simptom pendarahan – kekurangan vitamin c adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • meningkatkan sistem imun – membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun. Juga mengurangkan simptom selsema.
  • mencantikkan kulit – ambil vitamin c setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Mengekalkan kolesterol sihat – mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, megekalkan kapilari darah yang sihat.

 

B Complex

b-complex

Biasanya, ibu hamil yg g check up di hospital atau klinik, mesti dapat asid folik kan? Haaaa…Shaklee pun ada. Dalam supplemen B complex ni mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuk 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Vitamin B adalah vitamin jenis larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem percernaan.

Antara khasiat B complex Shaklee:

  • melawan tekanan – meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  • membantu tumbesaran – menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta menugurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  • baik untuk mata – mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan dan memperkasakan daya pemerhatian/fokus.
  • mencegah anemia – membantu pembentukkan sel darah merah yang sihat, merangsang peredaran darah dalam tubuh.
  • menukarkan makanan kepada tenaga – bantu penghadaman, menukarkan lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.

 

Omega Guard

omega-guard

Minyak ikan terbaik dunia.

Over ke statement?hihihihi..tapi memang betul. Cuma bandingkan kandungan minyak ikan Shaklee dengan minyak ikan lain. Omega Guard Shaklee ni merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Khasiat utama :

  • membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori – DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
  • mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan.

 

Ostematrix

oste-matrix

khasiat Ostematrix Shaklee :

  • Menguatkan tulang – kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas –  pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis.
  • meringkan stress – memelihara denyutan jantung, menggalakkan tidur yang selesa, penenang saraf.

Yang menambahkan keistimewaan Ostematrix ni ialah bukan pil kalsium semata. Ada juga kandungan Vitamin D, Magnesium, Zinc, Boron, Manganes, Kuprum.

lebih dari kalsium

 

Best tak?best tak?

Nak lagi jimat? Supplemen ni semua bukan untuk masa hamil je..masa berpantang, masa menyusu pun boleh makan. Jadi tak ade istilah, takot rugi tak habis..sebab memang kompom-kompom habis.

Nak tau cara makan yang detail?

Wa/sms saya je 017.347.1218

Your Most trusted Distributor, Fara.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s