Nutriferon

Nutriferon : Imun Booster

Dengan lafaz Bismillah..

Assalamualaikum semua…

serangan

Tahukah anda yang kita ni sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob? Melalui pernafasan (hawa dingin, gas buangan, asap, virus diudara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabot, habuk lama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, mahupun air), makanan, persekitaran kerja dan lain-lain.

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, eczema, jerawat dan lain-lain. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dan lain-lain.

Nutriferon Shaklee

dr yasuhiko kojima

Bro Kojima ni lah yang menemui interferon pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi dunia (NUTRIFERON). Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga safflower, honeysuckle jepun dan biji Plantago, mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.Formula yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon adalah satu formula ekskusif dan di paten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya HANYA boleh didapati melalui Shaklee.

Sebenarnya, dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dan lain-lain. Tambahan pula, sekarang dah terbukti bahawa interferon amat berkesan dalam melindungi kita dari penyakit influenza dan bermacam jenis penyakit.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s