Chewable Vita-C Plus, Chewable Vitalea for Children, Mealshakes, Omega Guard

Supplemen Minda : Khas untuk kanak-kanak

Dengan lafaz Bismillah…

Assalamualaikum semua..

Saya seorang guru tuisyen.

Biasanya, akan ada sesi2 perbincangan dengan ibu bapa tentang anak-anak mereka. Dalam ramai-ramai keluarga yang saya jumpa, hanya ada seorang je parents yang bertanyakan tentang supplemen untuk kanak-kanak. Saya pun faham, kadang-kadang anak-anak kita balik sekolah dah penat, lepas tu kena siapkan homework, kena pergi tuisyen. Jadi, bila dah penat, susah untuk mereka fokus, tak kira la kat sekolah ke, kat tuisyen ke.

So, hari ni saya cerita kat sini supplemen Shaklee apa yang sesuai untuk meningkatkan kecerdasan minda kanak-kanak. Supplemen ni sesuai untuk kanak-kanak dari 2 tahun hingga 12 tahun. Ada juga yang mula bagi anak-anak mereka start dari usia setahun lagi. Boleh juga..tak ada masalah. Tapi, make sure consult dulu ngan distributor untuk ketahui dose yang sesuai untuk usia itu.

Bukan la kata, makan Shaklee boleh terus jadi pandai. Tidak tau. Shaklee ni supplemen je. Kita bagi supplemen kat anak-anak kita supaya badan mereka cukup khasiat, cukup nutrien. Nutrien yang bukan hanya untuk badan, tapi untuk otak, untuk mata, untuk pendengaran. Biar lengkap..dan makan dengan konsisten..InsyaAllah akan nampak hasil. Bukan ke Minda yang cerdas bermula dari badan yang sihat?

Alrite.

 

Mealshakes

meal-shakes

Meal Shakes menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Diperbuat daripada bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa.

Manfaat Utama :

  • Nutrisi Lengkap – Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.
  • Kaya dengan protein. Membekalkan nutrisi pada sel tubuh dan membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti oksida yang bertindak melawan penyakit.

Vita-lea For Children

Vita-LeaChildren

  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral yang lengkap.
  • Mengandungi vitamin A yang elok untuk kesihatan mata dan kulit. Mencegah rabun malam, bantu tumbesaran. Kuatkan kerangka tulang, gusi dan gigi. Meningkatkan sistem imun.
  • Vitamin C untuk otot, kulit yang sihat dan kuat. Meningkatkan daya tahanan penyakit. Mencegah selsema, gusi berdarah, hidung berdarah.
  • Vitamin D untuk tulang dan gigi serta membantu penyerapan kalsium dengan lebih baik.
  • Vitamin B6
  • Vitamin B12 membantu selera makan. Baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, membantu mengurangkan keletihan dan keresahan.
  • Kalsium – perkasakan tulang dan gigi.
  • Magnesium untuk kesihatan tulang, gigi, mencegah tekanan, merehakan otot dan sistem saraf.
  • Zinc memperkasa sistem imun, cepatkan sembuhan luka dan elok untuk ketajaman minda.

Ini baru sikit je khasiat Vitalea for kids ni. Ada banyak lagi nutrien dan mineral dalam multivitamin ni. Ada Biotin yang elok untuk kuku dan rambut. Ada Folate..eh banyak lagi la.

Chewable Vita-C Plus 

chewable-vita-c-plus

  • Menyokong sistem pertahanan semulajadi tubuh.
  • Menggalakkan kesihatan mata, gigi, otot-otot dan salur darah

 

Omega Guard

omega-guard

Minyak ikan terbaik dunia.

Manfaat Utama :

  • DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, memelihara penglihatan dan pendengaran.
  • Kajian membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, tekanan, anxiety, autism, kanak-kanak hyperaktif dan lain-lain.
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.

So, here you go guys. Saya da share apa yang elok untuk anak-anak kita. Tapi, last call terletak di tangan anda. Saranan saya, jom la kita pilih yang terbaik untuk anak-anak kita. Macam mana kita pentingkan sekolah, pakaian anak-anak kita, harapnya kita pilih yang terbaik juga untuk kesihatan mereka.

Your most trusted distributor

Fara.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s