B Complex, ESP Soy Protein, Omega Guard, Ostematrix, Set Hamil, Sustained Release Vita C Plus, Vitalea

Set Hamil Shaklee : Khasiat lengkap untuk ibu dan baby

Dengan lafaz Bismillah..

Assalamualaikum semua..

Hari ni saya happy betul..dapat berita gembira dari customer yg makan Set Hamil Shaklee. Saya faham sangat perasaan customer saya ni. Sebagai bonda, kita mesti sentiasa nak yg terbaik untuk anak kita kan? Bukan setakat baju, seluar, tempat tinggal, stroller je..bahkan, kita akan make sure yang anak kita dapat khasiat secukupnya. Kalau sebelum ni kita tak pernah minum susu tepung sbb tak tahan bau, bila mengandung ni, kita gagahkan jugak diri untuk minum..janji anak dalam kandungan kita sihat. Betul tak? I feel u my friend…

testi hamil

Jadi, dengan rasa happynya, hari ni saya nak share..sekaligus nak ajak ibu2 yg hamil cuba Set Hamil Shaklee ni. Sebab ingredient yg Shaklee gunakan untuk supplemen dorg ni memang terbukti semulajadi dan dah diuji beratus2 kali. After all, Shaklee da berada 100tahun di pasaran. Bila sesebuah company mampu bertahan begitu lama, mesti ada something yg they did it right kan?

Set Hamil Shaklee yg awesome.

set hamil

Ada 6 supplemen dalam Set Hamil Shaklee ni. Menjadikan khasiat yang ada dalam set ini lengkap untuk ibu dan baby. Best kan bila dapat khasiat bukan je untuk ibu, tapi untuk baby jugak.

ESP – 850 gram

esp shaklee poster

  • ESP ialah sumber protein.
  • ketika hamil, penting untuk kita ambil protein secukupnya sebab setiap sel dalam badan kita perlukan protein. Protein ialah binaan asas tubuh kita. Bila kita pregnant, lagi perlukan protein sebab bukan untuk kita je kan?untuk baby kita juga.
  • selain itu, kandungan GI nya yang rendah sesuai untuk ibu yang mengawal paras gula.

B Complex – 120 biji

b-complex

  • mengandungi FOLIC ACID.
  • sangat2 penting bagi tumbesaran saraf tunjang bayi.
  • mengelakkan kecacatan seperti spina bifida iaitu cacat pada tulang belakang.
  • mengawal stress, metabolisme serta membantu meningkatkan paras HB.

Ostematrix – 120 biji

oste-matrix

  • pil kalsium terbaik. Sebab ostematrix ni, bukan saja mengandungi kalsium, tapi juga mengandungi mineral lain yang membantu badan kita untuk serap kalsium dengan lebih baik.
  • Nak tau apa tanda2 ibu hamil kurang kalsium? Sembelit, sakit kepala, cramp otot terutama bahagian betis dan sakit belakang.

Vitalea – 120 biji

vita-lea

  • multivitamin yang membantu meningkatkan paras HB ibu
  • bekalkan nutrisi-nutrisi penting.
  • Memberi tenaga pada ibu yang hamil
  • mengurangkan alahan dan mengidam yang bukan-bukan. Untuk info semua pembaca, ibu yang banyak mengidam tanda badannya kekurangan nutrisi penting.

Sustained Release Vita C Plus – 180 biji

vita-c-plus

  • vitamin c ialah iron enhancer. Sahabat baik zat besi. Ia membantu badan kita menyerap zat besi dengan lebih baik. Jadi, ibu yang rendah HB digalakkan ambil zat besi bersama vitamin c.
  • membantu penghasilan kolagen. Baby dalam kandungan perlukan banyak kolagen, untuk hasilkan kulit, otot, tulang dan sebagainya.
  • vitamin c juga penting untuk meningkatkan imun badan kita dan baby.

Omega Guard – 90 biji

omega-guard

  • minyak ikan yang ultra PURE..hihihihih
  • mengandungi DhA & EPA yang membantu perkembangan otak baby.
  • membantu sistem pertahanan badan.
  • untuk ibu, omega membantu mengawal tekanan darah ketika hamil.

Nampak tak…perfect set untuk ibu hamil. Saya amat2 cadangkan ambil supplemen kalau kita mula rasa badan kita kekurangan nutrisi. Yang penting, kesihatan anak dan ibu terjaga..

Betui dak?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s