Herb-Lax, Lecithin, Performance Drink, Sembelit

Supplemen Shaklee : Sembelit untuk dewasa

Assalamualaikum semua..

Sembelit…

Sakit gileeee…kan? I should know..I’d experienced it. sob sob…

Sampaikan pernah satu tahap setiap hari saya buat air oren pekat-pekat supaya rasa sakit perut. Sob..sob..sob..Kenapa la dari dulu saya tak jumpa Shaklee? kalau tak, tak ada la terseksa dulu…

Ramai yang anggap sembelit ni bukan masalah besar. Tapi, sebenarnya kan, kalau tak dipulihkan dengan cepat, takot-takot boleh terkena kanser tau. Takot kannnn…saya pun takot.

Jadi, saya harapppp sangggattt anda boleh cuba supplemen Shaklee ni. Sebab yang lagi best, supplemen Shaklee menggalakkan proses pergerakkan usus semulajadi. Bukan paksa-paksa. Ok, cukup intro..Moh saya share supplemen Shaklee yang mana elok untuk dewasa yang sembelit.

Herblax

herb-lax

Herblax ni mengandungi 9 herba ramuan semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root. Herblax ni menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Apa khasiat utama Herbalax?

  • merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh.
  • membantu masalah sembelit
  • tindakkan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
  • mengempiskan perut

 

 

Performance Drink

performance

Sangat-sangat sesuai untuk diminum oleh para atlet, mereka yang berpuasa, mereka yang akan dan sudah menjalani pembedahan, tidur lewat malam, keletihan, cirit birit, mereka yang tiada selera makan dan ramai lagi.

Manfaat utama :

  • cegah penyahhidratan – mengurangkan kehausan, melembabkan kulit dan mencegah penyahhidratan.
  • meningkatkan daya ketahanan badan – memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal.

 

Lecithin

lecithin

Lecithin ni dalam bentuk kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin ni memang famous di kalangan mereka yang nak pecahkan lemak. Tapi, sebenarnya, lecithin ni ada khasiat lain selain bantu pecah lemak dan kolesterol.

Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembapkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

Sebab tu la, ramai yang cakap lepas makan Lecithin, makin mudah ke toilet. Harga pun tak mahal sangat dan dijamin mampu dimiliki. Bukan mampu tengok..hihihihi

So..there you go guys. Supplemen Shaklee untuk sembelit. Kalau nak tahu dengan lebih detail tentang supplemen ni, bole je sms/wa/telegram saya. Yang pasti, harga supplemen ni tak mahal pun kalau nak dibanding dengan kesakitan setiap hari.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s