Mealshakes

Meal Shakes : Supplemen lengkap untuk kanak-kanak

Assalamualaikum semua..

Lama pulak tak berupdate blog ni..hihihihi..

Hari ni, saya nak share kenapa saya HEART sangat Meal Shakes Shaklee.

meal-shakes

Meal Shakes merupakan minuman enak yang kaya dengan nutrisi dan mudah untuk dibancuh. Sebenarnya, Meal Shakes Shaklee bukan saja sesuai untuk kanak-kanak, bahkan dewasa pun boleh minum, of course dengan dose yang berbeza. *wink*

Kelebihan Meal Shakes untuk anak kita:

  • Sumber protien yang kaya dengan 9 asid amino penting – membekalkan tenaga untuk memulakan hari si manja.
  • Sumber terbaik kalsium dan serat pencernaan – menyokong perkembangan tumbesaran yang sihat.
  • Membekalkan 19 vitamin & mineral penting, termasuk vitamin A, Bs, C, D, E, zat besi, zink dan iodin – membantu mengekalkan kesihatan tubuh dan sistem pencernaan.
  • Formula rendah lemak dan rendah indeks glisemik.
  • Mengekalkan berat badan yang ideal.

Nak tahu tak antara vitamin yang ada dalam Meal Shakes ni?

  • Kalsium dan vitamin D – untuk tulang yang sihat
  • Protein, Lemak dan Karbohidrat – untuk perkembangan tumbesaran yang sihat, pemulihan dan tenaga.
  • Gabungan vitamin A, C dan E – untuk mengekalkan kulit yang cantik dan perbaiki tisu.
  • Serat pemakanan – membantu sistem pencernaan dan mengatasi sembelit.
  • Vitamin B – untuk penghasilan tenaga, fokus dan daya tumpuan.
  • Sodium – untuk keseimbangan bendalir.
  • Vitamin C – untuk kesihatan gusi, gigi dan kulit.
  • Gabungan Vitamin C, E dan B – untuk melawan jangkitan dan perbaiki tisu.
  • Vitamin A – untuk penglihatan yang baik
  • Gabungan Vitamin B6, Thiamin, Riboflavin, Asid Folik – membantu dalam sistem saraf.

Nampak tak..nampak tak? Sebab tu la saya akan pastikan stok Meal Shakes ni sentiasa ada kat rumah saya. Jika anak anda seperti anak saya yang tak gemarkan sayuran dan buah-buahan serta sering mengelak sarapan pagi, Meal Shakes ni jawapannya..hihihihihi..

Sebab Meal Shakes ni sarapan segera yang enak, murah, segera untuk dihidang dan yang pasti, berkhasiat…..

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s