Uncategorized

Landmark Study Shaklee

Assalamualaikum semua..

Pernah dgr tak Landmark Study Shaklee? Rasanye, selalu org sebut2..tapi nak tau tak apa itu sebenarnye landmark study Shaklee?

Landmark study ni mcm Landmark utk sesuatu tempat. Eiffel Tower untuk Paris, KLCC untuk Malaysia. Jadi, Landmark Study ni umpama penanda aras bidang tersebut dimana semua orang dalam bidang tu boleh guna/rujuk.
.
Landmark study ni hanya boleh dilakukan oleh pihak ke 3. Org yg tak de kepentingan langsung dlm Shaklee. Org yang bertanggungjawab dalam Landmark Study Shaklee ni ialah Dr. Gladys Block dari University of California, Berkeley. Dr Block ni adalah orang yg mencipta piramid makanan & dia sangat risau tentag supplemen ni. Sebab dalam 2004, bisnes supplemen jadi macam trend kat US. Semua nak jual supplemen. Semua cakap makan supplemen untuk menjamin kesihatan, makan multivitamin bolen bertambah sihat.

😊 Semuanya kerana pada tahun 2002 ada satu Landmark Study ni bertajuk ‘Vitamins for Chronic Disease Prevention in Adults: Scientific Review’ dijalankan oleh 2 orang dari Harvard Medical School. Result Landmark study ni sangat positif tapi Dr Block rasa tak puas hati dengan jurnal tu sebab :
1️⃣tajuk pun ‘Review’. Dr Block cakap mereka hanya kumpul data dari jurnal2 sebelum tu, kemudian buat kesimpulan yang vitamin bagus untuk orang dewasa.

2️⃣belum terbukti data2 yg diambil dari jurnal2 sebelum tu bagus & mengikut piawaian research.

3️⃣landmark study tahun 2002 tu tidak menyatakan brand vitamin. Jadi, syarikat2 di US ambil kesempatan untuk guna sebagai alat marketing produk mereka.

Jadi, Dr Block awal2 memang dah skeptikal dengan pengambilan supplemen sebab dia orang yang promote makanan berkhasiat utk kesihatan.

Sejak Tahun 2004, Roger Bennet dah komited & sgt yakin dgn produk Shaklee, selepas anak dia yang sakit, sembuh sebab makan supplemen Shaklee. Disebabkan dengan rasa yakin tu, Roger Bennet tahu hanya dengan kajian saintifik je orang ramai akan bertambah yakin dengan Shaklee. Bila Dr. Block dapat tahu niat Roger Bennet, Dr. Block approch Shaklee untuk buat satu Landmark Study.

Roger Bennet bagi full control pada Dr Block utk buat kajian tentang produk Shaklee. Bukan setakat full control je. Roger Bennet siap suruh Dr Block publish result kajian Dr Block dalam jurnal peer review sebab Roger Bennet tau pentingnya orang lain check kajian Dr Block supaya tiada kesilapan & utk mengukuhkan lagi result Dr. Block.

Shaklee yang sudha bertapak selama 50 tahun bakal menerima nasib secara bertulis samada vitamin shaklee ni betul2 bagus ataupun tak. Dan Shaklee kena terima je kenyataan sebab semua result akan di publish. Jadi, ni misi HIDUP & MATI untuk Shaklee time tu.
😊

Kajian Dr Block bermula ke atas 3 jenis golongan.
1) kumpulan pertama : golongan pengamal multivitamin tegar Shaklee

2) kumpulan kedua : golongan pengamal multivitamin dari brand lain.

3) kumpulan ke3 : golongan yang langsung tidak makan multivitamin.

Dan keputusannya? 😉

✅Dr Block mengiktiraf hanya Shaklee yg layak kerana kualiti dan juga kajian klinikal yang dilakukan ke atas supplemen Shaklee.

✅keputusan menunjukkan darah pengamal Shaklee yg paling banyak mengandungi vitamin sebab Shaklee dari sumber semulajadi.

✅Dr Block menyatakan kajian ini tidak menunjukkan org yg makan supplemen Shaklee akan dijamin takkan kena penyakit kronik, cuma risiko terkena penyakit kronik dpt dikurangkan.

✅paling best, Shaklee satu2nya syarikat supplemen yg berani buat Landmark Study ni.

Lepas Landmark Study ni, Shaklee meletop gile2 😊. Haaa….best kan. Jadi jangan risau. Sebab InshaAllah supplemen Shaklee sentiasa selamat, berkesan & mesra alam.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s