My Story

Why I Shaklee

Assalamualaikum semua..

Sebenarnya, selain Shaklee saya ada bisnes lain. Saya ada pusat tuisyen sendiri. Dah lebih 10 tahun pun pusat tuisyen tu beroperasi. Sebelum saya berbisnes dengan Shaklee, waktu siang saya sangat free. Ye la..sebab tuisyen kebiasaannya pada waktu malam. Jadi, waktu siang saya biasanya penuh dengan aktiviti anak-anak dan kerja rumah je.

Tapi kenapa saya pilih untuk berbisnes dengan Shaklee walaupun, saya sendiri dah ada bisnes lain?

  1. Kerana Produk Shaklee

Shaklee menjanjikan yang produknya Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Semulajadi. Dan, yang lagi penting..Halal. Bukan semua supplemen yang berani bagi jaminan macam ni. Saya sendiri sudah amalkan produk Shaklee hampir 4 tahun. InshaAllah, dengan konsultasi yang betul, saya percaya anda juga boleh dapat kesan yang positif dari pemakanan supplemen Shaklee.

2. Kerana Kumpulan Sokongan yang sangat kuat dan akrab

Pada mulanya, saya join Shaklee, bukan untuk tujuan berbisnes. Cuma untuk dapatkan harga ahli untuk saya dan keluarga saja. Tapi, saya mula tertarik bila upline saya juga tekankan tentang pentingnya jaga Hubungan dengan Manusia, Hubungan dengan Allah. Maknanya, bukan saja kami di ajar teknik marketing dan lain-lain untuk bisnes, tapi kami juga ditekankan dengan ilmu-ilmu Islamik.

Mungkin ada yang kata, nak berniaga semua ajaran agama keluar. Tapi, pada saya Hidayah Allah siapa yang tahu..ada orang yang dapat melalui mimpi. mungkin Allah nak beri saya Hidayah melalui bisnes?

3. Kelas dan Majlis yang dianjurkan mesra keluarga.

Haaaa…yang ni pada saya betul2 ohsem..hihihihihi. Semua kelas-kelas Nutrisi, Majlis-majlis yang Shaklee dan kumpulan saya anjurankan semua mesra kanak-kanak dan hihihihihi suami. Kebanyakkan yang join MLM Shaklee ni terdiri dari suri rumahkan..jadi, bila boleh bawa anak ke majlis dan kelas, sangat2 plus point. Takut anak-anak bosan? jangan risau..sebab yang mana kanak-kanak yang da boleh berdikari, playroom mesti ada. Best kan?

 

Itu, belum cerita tentang bonus yang Shaklee tawarkan lagi…Wow wow wow…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s