Nutriwhite

Set Penjagaan Kulit Nutriwhite : Langkah untuk Wajah Lebih Berseri

Assalamualaikum semua..

Selepas saya share 16 ramuan herba bergabung tu..kali ni, saya share pula Set Kecantikkan Kulit Nutriwhite yang memang sangat best tu.

  1. NutriWhite Action Makeup Remover

nutri-makeup-remover

  • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda
  • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
  • Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan

2. Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser

foaming-cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan

3. Nutriwhite Soothing Radiance Whitening Softener

whitening-softener

  • Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit
  • Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit
  • Marshmallow membekalkan lembapan penting
  • Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit

4. Nutriwhite Daily Defense Whitening Essence

whitening-lotion

Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit

5. Nutriwhite Spot Whitening Treatment

spot-whitening-treatment

  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

6. Nutriwhite Ultimate Protection Whitening Lotion

whitening-lotion

Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.

7. Nutriwhite Overnight Renewal Whitening Cream

overnight-whitening-cream

  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya.

Best kan rangkaian set penjagaan kulit Shaklee? Bestttt sangat…saya yang menaip ni pun rasa eksaited..rasa nak g borong hari ni jugak..

Advertisements
Nutriwhite

Set Penjagaan Kulit Nutriwhite : 16 ramuan semulajadi BERGABUNG!!

Assalamualaikum semua

Haaaa…nampak tak tajuk power rangers tu..16 ramuan semulajadi BERGABUNG jah…..Shaklee jelajah serata dunia untuk cari nutrien yang paling tulen dan herba yang paling berkuasa untuk Nutriwhite ni. Jadi, rugi la kita kalau tak cuba kan?

16 Ramuan botani yang mujarab itu ialah :

  1. Bearberry

bearberry

Antara rahsia Bearberry ni ialah kandungan komponen hypopigmenting. komponen ini memberi kesan memutihkan kulit sekaligus menjadikan Bearberry ni herba yang sesuai untuk muka yang berjeragat dan kesan penuaan. Jika digunakan dengan berterusan dan konsisten, Bearberry ni mampu menghilangkan kesan pigmentasi di muka. 

(sumber rujukan : www.dailyskincare.net)

2. Soybean

soybean untuk kulit

Soyabean atau kacang soya ni rendah lemak dan kalori dan kaya dengan protein, fiber dan vitamin mineral yang lain. Bagi yang mempunyai kulit yang berminyak, kacang soya mampu melembutkan dan melembapkan kulit. Kacang soya juga mampu mengurangkan kesan penuaan pada kulit seperti kedutan, dark spots, garis halus dan lain-lain. Kandungan phytoestrogen dalam kacang soya ini membantu merangsang hormon estrogen,sekaligus membantu mengurangkan kesan garis halus pada wajah. Selain itu, kacang soya turut mengandungi Vitamin E yang pastinya elok untuk kulit.Patut lakulit orang Jepun cantik-cantikkan? hihihihi

(sumber rujukan : www.stylecraze.com )

3. Skullcap

Skullcap untukkulit

Tak sangka nama ganas kan? Tapi, dalam perubatan cina,Skullcap banyak digunakan untuk merawat allegies,jangkitan dan keradangan. 

(sumber rujukan : https://umm.edu)

4. Beech Tree

beech tree

Dahan Beech Tree boleh bertindak sebagai antiseptik yang boleh disapu terus lukauntuk mengelakkan jangkitan kuman. Elokjuga disapu pada kulit untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik, mengurangkan kesan penuaan dan melegakan keradangan. Menurut kajian, Beech Tree sesuai untuk mereka yang mempunyai eczema dan psoriasis.

(sumber rujukan : www.organicfacts.net)

5. Strawberry Begonia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Strawberry Begonia mencerahkan pigmentasi.

6. Mulberry

mulberry

Banyak sangat khasiat Mulberry ni sebenarnya. Ia mengandungi resveratrol, sedikit kandungan vitamin A dan vitamin E yang sememangnya elok untuk kulit. Tapi yang paling penting, Mulberry ni kaya dengan Vitamin C. Vitamin C dan kulit memang best friend. 

(sumber rujukan : www.nutrition-and-you.com)

 

7. Peony

peony

Dalam perubatan Cina, Peony banyak digunakan untuk mencerahkan, melembapkan kulit dan mengurangkan keradangan.

8. Rosemary

rosemary

Samada kita masukkan Rosemary ni ke dalam masakan kita atau sapu ke muka, Rosemary ni banyak khasiat. Minyak Rosemary yg digunakan untuk sapu pada kulit, sesuai digunakan pada kulit yang ada eczema, jerawat atau psoriasis. Minyak Rosemary mampu merangsang pertumbuhan sel baru dan mengurangkan keradangan.

(sumber rujukan : www.livestrong.com)

9. Aloe vera

aloe vera

Aloe vera atau lidah buaya ni memang tak payah nak kenalkan lagi. Cukup terkenal dengan kandungan anti keradangan untuk mengurangkan kesan jerawat. Turut melembapkan kulit muka.

10. Mountain Arnica

mountain arnica

Mountain Arnica ni biasanya digunakan secara luaran dan bukan untuk dimakan. Tumbuhan ini mampu  mengurangkan keradangan dengan flavones.

11. Cat’s Claw

cat's claw

Cat’s Claw menegangkan kulit dan menyegarkan dengan cotechin.

12. Kudzu Leaf and Roots

kudzu

Kudzu Leaf and roots menegangkan kulit dan mengurangkan keradangan dengan isoflavon

13. Linden

linden

Daun Linden yang berbentuk hati ini kaya dengan anti oksida dan ada banyak kegunaan. Minyak yang dihasilkan dari bunga Linden umpamanya boleh membantu mengurangkan rasa gatal pada kulit. Dahan pokok Linden pula jika dicampur dengan bahan lain boleh membantu mengurangkan selulit.

(sumber rujukan : www.home-remedies-for-you.com)

14. Marshmallow

marshmallow

Marshmallow mampu membantu melembapkan kulit dengan tanin sekaligus menjadikan kulit lebih lembut dan bermaya.

15. Seaweed

seaweed

Kandungan Seaweed yang kaya dengan vitamin, mineral, asid amino dan anti oksida ni membantu kulit tampak lebih bermaya, lembap dan kelihatan lebid muda. Turut mengandungi anti-radang, menjadikan seaweed ini sesuai untuk kulit yang alahan. Khasiat Seaweed ni bukan terhad pada kulit saja, bahkan elok untuk kulit memelihara rambut.

(sumber rujukan : www.organicfacts.net)

 

16. Green Algae

blue_green_algae_grande

Kandungan Green Algae yang kaya dengan antioksidan, menjadikan Green Algae ini menyahtoksin dan melembapkan kulit.

Haaaa nampak tak..betapa banyaknya gabungan herba2 hebat..Shaklee dari carik di setiap penjuru dunia untuk berikan yang terbaik..rugi sangat kalau tak cuba kan?

 

Nutriwhite

Set Penjagaan Kulit Nutriwhite : Bekerja dengan 5 cara

Assalamualaikum semua

Jangan tak tahu ye..bukan supplemen je yang ada dalam shaklee ni..set penjagaan kulit pun ada..Dan, yang pasti, ianya DIPEROLEH DARIPADA ALAM SEMULAJADI, DISEMPURNAKAN DENGAN SAINS.

set nutriwhite

Nutriwhite Shaklee : Bekerja dengan 5 cara

  1. MENGHALANG kerosakan kulit dengan melindungi kulit anda dari menjadi gelap dan sunburn akibat sinar cahaya matahari dan UV.
  2. MENGURANGKAN rupa pigmen gelap dalam kulit untuk mencegah nada kulit kusam. Anda pasti akan menyukai hasil kulit yang lebih cerah, bercahaya dengan penggunaan yang berterusan.
  3. MENYEKAT pigmen gelap dari sel-sel kulit asas daripada memindahkan kepada lapisan atas, membantutkan kemunculan tompok-tompok hitam.
  4. MEMPERBAHARUI sel-sel kulit mati dengan lebih cepat yang menjadikan kulit lebih cerah dan glowing.
  5. MENCERAH. Naungan dari melamin yang sedia ada, yang membawa kepada kulit yang lebih sekata dan tona yang lebih cerah.

Apakah 9 perkara yang membezakan Set Penjagaan kulit Nutriwhite Shaklee ni dengan jenama terkenal di luar sana?

  1. Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat.
  2. Proses pembangunan produk selama 3 tahun.
  3. Pemilihan ramuan nutrien dan herba tulen. Diperoleh dari 16 buah negara.
  4. Penyelidikan dan kajian yang menyeluruh.
  5. Unik, eksklusif pelbagai dimensi pendekatan untuk pemutihan.
  6. Ramuan gabungan yang optimum.
  7. Selamat dan berkesan.
  8. Mengandungi vitamin c yang derivatif (ascobyl/glucoside) ramuan selamat dan terbukti yang digunakan dalam formula untuk mendapatkan manfaat yang maksimum tanpa risiko kesan sekunder.
  9. Paten-pending whiten-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk menghasilkan kulit yang lebih putih, lebih cahaya dan glowing.