Collagen Powder

16 jenis kolagen dalam badan manusia

Assalamualaikum semua

Tahukah anda (skema sikit..hihihi), yang sekurang-kurangnya ada 16 jenis kolagen dalam badan kita (at least 16 different types of collagen).

Maksudnya, lain bahagian lain kolagen yang badan kita bentukkan.

However, majority (kira-kira 80% – 90%) kandungan collagen dalam badan kita adalah dari jenis 1, jenis 2 dan jenis 3.

Antara jenis-jenis kolagen dan kegunaan yang terdapat dalam badan kita :

  • Jenis 1 – jenis yang paling banyak dalam badan kita. Jenis ini digunakan untuk kulit, otot, tulang, urat saraf, tendon dan juga organ. Penting untuk penyembuhan luka, jadikan kulit lebih elastik dan hold tissue together supaya tak senang koyak.
  • Jenis 2 – Kolagen Jenis 2 ni khusus digunakan untuk sendi.
  • Jenis 3 – Selalunya dijumpai bersama dengan kolagen Jenis 1 yang membantu kulit kekal elastik dan anjal. Juga digunakan untuk organ secara keseluruhan seperti hati, jantung, tulang sum-sum, arteri, usus, rahim.
  • Jenis 4 – Jenis 4 ni pegang fungsi yang penting ¬†dimana kolagen ini membantu membentuk asas kepada sel membran dasar (serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang), kanta mata.
  • Jenis 5 – Diperlukan untuk permukaan sel, rambut dan juga uri.

Jadi, sebenarnya bukan hanya kulit kita je yang perlukan kolagen tapi hakikatnya satu badan kita perlukan kolagen.

Alhamdulillah.. Collagen Powder Shaklee tak tertumpu pada satu satu jenis kolagen je. Sebab tu Collagen Powder Shaklee bukan hanya famous di kalangan wanita muda tapi juga dikalangan warga emas tau. Mana taknya, sakit sendi hilang, kulit pun makin cantik.

 

InshaAllah, next post saya share ramuan utama Collagen Powder Shaklee yang menambahkan lagi specialnya..

Advertisements
Collagen Powder

Apa yang ramai tak tahu tentang Collagen Powder Shaklee (final part)

Assalamualaikum semua..

Alrite..hari ni sambungan cerita Collagen Powder Shaklee semalam. Kiranya post kali ni penutup la.

Semalam, saya da share kenapa Shaklee pilih ikan merah dan bukannya ikan laut dalam yang lain. Hari ni, saya nak share pula khasiat Collagen Powder Shaklee ni. Ramai yang ingat khasiat kolagen Shaklee untuk kulit muka je. Sebenarnye takkk uolss..

 

Tampak Lebih Muda
Collagen Powder Shaklee membantu :
menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula rambut.
kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang & pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
kulit akan jadi lebih lembap dan elastisiti akan bertambah baik. Luka pada kulit juga akan sembuh dengan lebih cepat dan sekaligus membantu mengurangkan parut.
mengurangkan tanda penuaan.

Rasa Lebih Muda
Collagen Powder Shaklee membantu :
menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinan tulang menjadi rapuh.
mengurangkan kesakitan dan geseran disendi-sendi.
mengekalkan otot mata supaya tetap anjal. Jadi, kolagen baik untuk mata.
memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh kolagen.

Oh yeee…

Sebelum saya stop untuk hari ni, saya nak share juga yang ramuan Collagen Powder Shaklee bukan la dari sisik ikan merah semata-mata. Tapi sebenarnya ada 7 ramuan utama dalam Collagen Powder Shaklee ni termasuk ekstrak biji Camelia Japonica, Kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lctobacillus acidophilus, Vitamin C & Vitamin B. Semua ramuan-ramuan ni digabungkanuntuk mempertingkatkan lagi keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikkan kita luar dan dalam.

Best kan?

Jadi, jom la kita pilih kolagen yang terbaik untuk diri kita.

Collagen Powder

Apa yang ramai tak tahu tentang Collagen Powder Shaklee Part 1.

Dengan lafaz Bismillah..

Assalamualaikum semua..

Apa khabar semua? Sihat ka? Alrite..hari ni, saya nak cerita sedetail-detailnya tentang Collagen Powder Shaklee. Ramai yang ingat Collagen Powder Shaklee ni sama macam kolagen yang ada jual di luar sana. Sebenarnye…tak sama uols.

Excited tak nak tahu?hehehehe..

1. Yang paling penting sekali Collagen Powder Shaklee ni Halal. Jangan terkejut tau sebab banyak kolagen yang dijual tak tau Halal ke tak.

2. Collagen Powder Shaklee adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah), sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah.

Agak-agak, ada tak yang tertanya-tanya, kenapa Shaklee pilih sumber kolagen dari Sisik Ikan Merah sebagai sumber kolagen yang premium? Kenapa Ikan Merah? Kenapa bukan dari ikan laut dalam yang lain, contohnya Salmon?

Untuk info semua, Ikan Merah adalah satu-satunya ikan yang mampu hidup di bawah paras laut, sehingga 5000m di bawah paras laut & mampu bertahan pada keadaan tekanan tinggi. Maksudnya, sisik ikan merah sangat kuat menahan tekanan tinggi, sekaligus menjadikan sisik ikan merah ni sumber kolagen yang sangat tahan lasak.

ikan-merah-tekanan-air-1024x768

3. Disebabkan Ikan Merah ni mampu hidup di bawah paras laut, manjadikan sumber kolagen Shaklee ni kurang terdedah kepada pencemaran. Kalau lihat pada gambar di atas pun, bukan senang nak tangkap ikan merah ni. Kalau manusia berenang pun paling dalam 1000m, tapi ikan merah mampu berenang sedalam 5000m.

4. Kolagen sisik ikan merah ni bermolekul sangat rendah iaitu sekitar 1000 Dalton. Bila molekul kolagen ringan, senang untuk badan kita serap. Sebab tu, ada 2 cara untuk kita dapat khasiat Collagen Powder Shaklee ni :

  • minum
  • sapuan/masker

Best kan? Ramai yang da cuba Collagen Powder Shaklee, akan terus repeat order. Sebab Collagen Shaklee sangat berkualiti. Ada customer saya, baru ambil 3 hari da nampak glowing. Bayangkan kalau konsisten makan selama sebulan?

Jangan kemana-mana lagi, ada sambungan cerita ni…

collagen-powder

BONUS :Dengan setiap pembelian 4 kotak Collagen Powder Shaklee, anda akan dapat :

  • Keahlian Shaklee PERCUMA (jimat RM80)
  • Cash rebates 5% (dapat pada pertengahan bulan depan)
  • Pembelian dengan harga ahli (jimat 15%-20% dari harga retail)
  • Untuk kegunaan selama 8 minggu bagi mendapat kesan kolagen yang optimum.

Watsapp/Telegram saya di 017.347.1218 sekarang.

Collagen Powder, Sustained Release Vita C Plus

Hilangkan parut jerawat dengan Collagen Powder & SR Vita C Plus

Assalamualaikum semua..

Bila tiba hujung tahun ni, semua berlumba-lumba nak cantik ye tak? Al-maklum lah..da masuk cuti sekolah ni, banyak majlis kahwin..company dinner yang nak kena attend..

Baju da siap da..lip lap..lip lap kan..tapi parut kat muka pulak yg makin nmpak..

Achaner..pam param (back ground music)..

Hari ni, jom kita pilih Collagen yang memang dari sumber yang semulajadi..after all, Shaklee punya tagline pun Always Green, Always Work, Always Safe kan?

Sebenarnye, Collagen dan Vita C ni memang sesuai diambil bersama..memang ngam kata orang putih..sebab, untuk Collagen lebih mudah diserap dan berfungsi, ia memerlukan Vitamin C bersama..best kan?

masker-vitc

Plus..nak lagi jimat..Collagen Powder dan Vita C Plus ni 2-2 bole dijadikan masker jugak..haaa jimat ke tak jah?tak payah lagi beli masker lain..guna je Collagen dan Vita C ni..

“Eh..bole ke sapu kat muka?”

Bolehhh..selagi Allah izinkan, InshaAllah takde pape..kate bahan semulajadikan..

 

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau inginkan konsultasi percuma dan berterusan, sms/watsapp 017.287 9803

Collagen Powder

Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum semua,


Hari ni saya nak share apa yang buat COLLAGEN POWDER SHAKLEE ni so special.. ūüėČ dari segi berat, COLLAGEN POWDER SHAKLEE ni adalah sangat rendah sekitar 1000 Dalton sahaja (berat molekular kolagen disukat dalam Dalton) yang membuatkan ianya amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


Ada 7 ramuan utama COLLAGEN POWDER SHAKLEE :-

  • Kolagen dari sisik ikan merah – Menurut kajian, sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding kolagen haiwan.
  • Ekstrak biji Camellia japonica. – biji Camellia japonicani terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavan, antioksidan semulajadi ¬†yang mampu menurangkan radikal bebas.
  • Ekstrak Pfaffia – juga dikenalin sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilia japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. dengan kemampuan luar biasa mengikat amoun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuhuntuk menjadikan kulit lembut, lembap danlicin.
  • Elastin from kolagen ikan – Elastin ni memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.
  • Vitamin C dan Vitamin B – Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menetang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen didalam sel.
  • Ekstrak kekerang – ekstrak kekerang penting bagi membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.
  • Lactobacillus acidophilus – membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Lepas da baca ramuan yang best tu, kita tengok pulak apa khasiat COLLAGEN POWDER SHAKLEE ni:

  1. Rasa Lebih muda – macam mana rasa lebih muda tu?haaa..ada yang tanya kan?kolagen ni membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinan jadi rapuh. lepas tu, kolagen pun turut membantu mengurangkan kesakitan dan geseran disendi-sendi. Baik untuk mata, jangan tak tahu..hihihi. memastikan otak sentiasa sihat walaupun kita semakin meningkat usia.
  2. Tampak lebih muda Рyang ni rasa semua da tau kot. Kolagen menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula rambut. kuku jadi lebih kuat. Kulit akan jadi kurang kering dan membantu mengurangkan parut. membantu menghilangkan tanda penuaan. 

 Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau inginkan konsultasi percuma dan berterusan, sms/watsapp 017.287 9803