Alfalfa Complex, ESP Soy Protein, Ostematrix

Milk Booster Shaklee

Assalamualaikum semua..

Hari ni, saya nak share antara yang famous dalam Shaklee iaitu Set Menyusu. Sebenarnya, sejarah saya dulu, saya bukan lah penggemar supplemen. Saya memang tak makan vitamins. Kalau makan pun, hanya yang doktor bagi. Tapi, disebabkan anak kedua saya yang ada eczema..yang tak boleh minum susu lain selain susu ibu, buat saya mula mencari solusi supaya susu saya lebih berkualiti dan banyak.

Jadi, ini yang saya amalkan. ESP+Ostematrix (saya beli ketika pregnant tapi tak makan dengan konsisten..hihihi)  kemudian add on Alfalfa Complex.

 

ESP

 

  • Protein adalah bahan dalam pembentukkan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia.
  • ESP juga membantu memekatkan susu. Jadi, baby tak cepat lapar.
  • Untuk ibu, ESP membantu membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun.
  • Selain itu, ESP membantu merangsang pembentukkan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

 

Alfalfa Complex

  • sebagai agen untuk stimulate susu dengan lebih cepat.
  • turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu lebih lemak berkrim.

 

Ostematrix

  • meguatkan tulang & gigi – baby yang menyusu perlu banyak kalsium untuk tumbesaran.
  • mengurangkan stress.

Namun begitu, pengambilan supplement perlu juga disertakan dengan berikut:

  1. Berfikiran positif. Jika sekali sekala kita berfikiran negatif, itu normal. Asalkan jangan terbawa-bawa dengan emosi. Kena selalu kekal tenang dan yakin.
  2. Berdisiplin. Maksudnya, ikut jadual penyusuan. Pastikan sesi perahan konsisten sekurang-kurangnya setiap 3 jam. Walaupun, breast tidak menunjukkan tanda bengkak atau berat, para ibu tetap kena pam.
  3. Berilmu dan Beramal (Ilmu penyusuan hanya berguna jika diamalkan)
  4. Berdoa dan bertawakal. Rezeki susu badan memang kurniaan Allah. Jadi, perlu la istiqamah minta.

Perlukan consultation lebih lanjut? Boleh whatsapp saya sekarang.

Ostematrix

Apa yang istimewanya Ostematrix Shaklee?

Assalamualaikum semuaaa….

Hari ni saya teruja nak share tentang salah satu favourite product saya ni….Ostematrix. Hihihihihi..

Mungkin semua dah tau yang Ostematrix ni pil kalsium Shaklee. Sangat2 femes dikalangan ibu hamil, ibu yang berpantang dan ibu yang menyusu.

Tapi, apa yang membezakan Ostematrix Shaklee dengan pil kalsium yang lain?

Jom kita kupasss..(eche..macam pengacara Nona pula)

Mula-mula, fakta penting..

99% kalsium dalam badan kita disimpan/ada pada tulang dan gigi manakala 1% kalsium berada dalam darah kita. Walaupun nampak 1% tu sikit, tapi fungsi kalsium dalam darah ni sangaatttt penting sebab kalsium ni akan bergerak melalui darah ke seleruh badan kita. Untuk apa? Untuk saraf, untuk degupan jantung..

Badan kita tak boleh menghasilkan kalsium. jadi, kalsium perlu di ambil melalui pemakanan. Apa jadi bila kita tak cukup ambil kalsium?

Apabila, kalsium dalam darah mula menurun dan kita tak cukup ambil kalsium, darah mula akan ambil kalsium dari tulang dan gigi. Itu baru sekali..bayangkan selama ni kita tak minum susu langsung..apa jadi pada tulang & gigi kita agaknya..

 

Apa yang membuatkan Ostematrix Shaklee ni istimewa?

Kandungan Ostematrix ni yang membezakan Ostematrix lain dari yang lain.

  • Kalsium – membantu kesihatan tulang dan gigi, mencegah osteoporosis, membantu kesihatan jantung, saraf, kolesterol dan banyak lagi.
  • Magnesium – untuk denyutan jantung, saraf dan tenaga
  • Vitamin D – untuk serapan kalsium & fosforus.
  • Zinc, Boron, Manganese & Kuprum – untuk pertumbuhan otot.

Pernah tak uols terasa kadang-kadang jantung kita macam berdebar-debar je? Sebenarnya, itu tanda badan kita kekurangan Magnesium.

 

Omega Guard, Ostematrix, Slipped Disc, Vivix

Supplemen untuk Slipped Disc

Dengan lafaz Bismillah..

Assalamualaikum semua..

Kalau tak silap..dalam bulan lepas, kawan baik saya mesej pukul 2 pagi bertanyakan tentang Advanced Joint Health Tablet. Kawan saya ni memang ada sakit Slipped Disc. Kadang-kadang sakit sampai menggangu kerja dia seharian. Pulak tu, dia kerja sebagai Engineer. Lagi laaa menuntut dia bekerja lebih masa selalu.

Slipped-Disc

Advanced Joint Health Tablet (AJHT) memang sesgt bagus untuk pesakit Slipped Disc. Kawan saya ni pun, lepas makan AJHT secara konsisten, dapat rasa perubahan ketara. Tapi, buat masa ni Shaklee stopkan dulu pengeluaran AJHT dengan tujuan nak improve lagi formula AJHT.

Jadi, inilah supplemen yang saya cadangkan pada kawan saya tu. Semoga post kali ni, harap dapat membantu semua yang sakit Slipped Disc atau kenal orang yg ada sakit ni. Ikhtiar tu hak kita..tapi yang menyembuhkan tetap Allah SWT.

Vivix

vivix-bottle

ini lah start Shaklee.

Sebab banyak sangat khasiat yang terkandung dalam Vivix. Fungsi utama Vivix ialah :

  • melindungi dan memperbaiki selullar DNA.
  • mengawal genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  • menggalakkan pembentukkan baru mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  • melambatkan pembentukkan protin AGE.

Dengan 4 fungsi utama di atas ni, menjadikan Vivix paling banyak khasiat. Antaranya :

  • merendahkan tekanan darah
  • meningkatkan tenaga
  • meningkatkan pengeluaran sperma
  • memutihkan dan mengurangkan pigmentasi
  • mengurangkan kedutan halus
  • anti kanser
  • merendahkan tahap kolesterol
  • menguatkan tulang
  • melambatkan penuaan
  • mengurangkan artritis
  • anti inflamasi
  • menghalang kejadian tumor

Eh..banyakkkkk lagi tau sebenarnya. Kalau baca kandungan Vivix ni..lagi la kagum.

Omega Guard

omega-guard

Minyak ikan terbaik di dunia.

Betul ni. Seriously..

Manfaat Omega:

  • Memelihara fungsi-fungsi sendi – paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu, ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan selain mencegah artritis, gaut dan memelihara fungsi-fungsi sendi dengan efektif.

Ostematrix

lebih dari kalsium

Ostematrix ni memang terkenal sebagai Pil Kalsium Shaklee. Tapi, apa yang membezakan pil kalsium Shaklee & pil kalsium yang berada di pasaran ialah kandungannya. Formulanya sangat unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ni perlu diambil bersama-sama untuk bantu tubuh kita menyerap kalsium dengan lebih baik dan menghalang endapan sesetengah mineral.

Hasil gabungan nutrien-nutrin ni, menjadikan Ostematrix pil kalsium yang isinya paling seimbang dan memastikan kadar penyerapan sebanyak 99%.

Manfaat Ostematrix:

  • menguatkan tulang – kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Juga merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah.
  • mengurangkan rasa kebas-kebas dan kekejangan – pengambilan 600mg sebelum tidurakan mengurangkan rasa-rasa kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
  • meringankan stress – mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress.

Love,

Fara | 017.347.1218

B Complex, ESP Soy Protein, Omega Guard, Ostematrix, Set Hamil, Sustained Release Vita C Plus, Vitalea

Set Hamil Shaklee : Khasiat lengkap untuk ibu dan baby

Dengan lafaz Bismillah..

Assalamualaikum semua..

Hari ni saya happy betul..dapat berita gembira dari customer yg makan Set Hamil Shaklee. Saya faham sangat perasaan customer saya ni. Sebagai bonda, kita mesti sentiasa nak yg terbaik untuk anak kita kan? Bukan setakat baju, seluar, tempat tinggal, stroller je..bahkan, kita akan make sure yang anak kita dapat khasiat secukupnya. Kalau sebelum ni kita tak pernah minum susu tepung sbb tak tahan bau, bila mengandung ni, kita gagahkan jugak diri untuk minum..janji anak dalam kandungan kita sihat. Betul tak? I feel u my friend…

testi hamil

Jadi, dengan rasa happynya, hari ni saya nak share..sekaligus nak ajak ibu2 yg hamil cuba Set Hamil Shaklee ni. Sebab ingredient yg Shaklee gunakan untuk supplemen dorg ni memang terbukti semulajadi dan dah diuji beratus2 kali. After all, Shaklee da berada 100tahun di pasaran. Bila sesebuah company mampu bertahan begitu lama, mesti ada something yg they did it right kan?

Set Hamil Shaklee yg awesome.

set hamil

Ada 6 supplemen dalam Set Hamil Shaklee ni. Menjadikan khasiat yang ada dalam set ini lengkap untuk ibu dan baby. Best kan bila dapat khasiat bukan je untuk ibu, tapi untuk baby jugak.

ESP – 850 gram

esp shaklee poster

  • ESP ialah sumber protein.
  • ketika hamil, penting untuk kita ambil protein secukupnya sebab setiap sel dalam badan kita perlukan protein. Protein ialah binaan asas tubuh kita. Bila kita pregnant, lagi perlukan protein sebab bukan untuk kita je kan?untuk baby kita juga.
  • selain itu, kandungan GI nya yang rendah sesuai untuk ibu yang mengawal paras gula.

B Complex – 120 biji

b-complex

  • mengandungi FOLIC ACID.
  • sangat2 penting bagi tumbesaran saraf tunjang bayi.
  • mengelakkan kecacatan seperti spina bifida iaitu cacat pada tulang belakang.
  • mengawal stress, metabolisme serta membantu meningkatkan paras HB.

Ostematrix – 120 biji

oste-matrix

  • pil kalsium terbaik. Sebab ostematrix ni, bukan saja mengandungi kalsium, tapi juga mengandungi mineral lain yang membantu badan kita untuk serap kalsium dengan lebih baik.
  • Nak tau apa tanda2 ibu hamil kurang kalsium? Sembelit, sakit kepala, cramp otot terutama bahagian betis dan sakit belakang.

Vitalea – 120 biji

vita-lea

  • multivitamin yang membantu meningkatkan paras HB ibu
  • bekalkan nutrisi-nutrisi penting.
  • Memberi tenaga pada ibu yang hamil
  • mengurangkan alahan dan mengidam yang bukan-bukan. Untuk info semua pembaca, ibu yang banyak mengidam tanda badannya kekurangan nutrisi penting.

Sustained Release Vita C Plus – 180 biji

vita-c-plus

  • vitamin c ialah iron enhancer. Sahabat baik zat besi. Ia membantu badan kita menyerap zat besi dengan lebih baik. Jadi, ibu yang rendah HB digalakkan ambil zat besi bersama vitamin c.
  • membantu penghasilan kolagen. Baby dalam kandungan perlukan banyak kolagen, untuk hasilkan kulit, otot, tulang dan sebagainya.
  • vitamin c juga penting untuk meningkatkan imun badan kita dan baby.

Omega Guard – 90 biji

omega-guard

  • minyak ikan yang ultra PURE..hihihihih
  • mengandungi DhA & EPA yang membantu perkembangan otak baby.
  • membantu sistem pertahanan badan.
  • untuk ibu, omega membantu mengawal tekanan darah ketika hamil.

Nampak tak…perfect set untuk ibu hamil. Saya amat2 cadangkan ambil supplemen kalau kita mula rasa badan kita kekurangan nutrisi. Yang penting, kesihatan anak dan ibu terjaga..

Betui dak?

B Complex, ESP Soy Protein, Omega Guard, Ostematrix, Set Hamil, Sustained Release Vita C Plus, Vitalea

Set Hamil Shaklee – 6 suplemen penting.

Dengan Lafaz Bismillah..

Assalamualaikum semua..

Yeayyy..Alhamdulillah..Alhamdulillah..we are back in business uolssss…setelah berapa lama laptop kesayangan ni tunjuk perasaan, sekarang da tak merajuk da..yeayyy yeayyy. hihihihihi.

Dah lama nok kabo ni….

Dah lama nak share tentang supplemen untuk ibu hamil.

Time-time hamil la elok kita ambil supplemen. Sebab bukan je diri kita nak kena jaga kan? Kita kena jaga anak dalam kandungan kita juga.

set hamil

Shaklee cadangkan 6 jenis supplemen yang sangat elok di ambil oleh ibu hamil. ESP, Vitalea, Vitamin C, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix. InsyaAllah, post kali ni saya akan share tentang kebaikkan suplemen-suplemen ni untuk ibu dan anak.

Best kan?

ESP (Energizing Soy Protein)

esp shaklee poster

ESP ni memang tersangat famous uolss..sebab ESP ni minuman berprotein. Protein kan elok untuk sel. Lagi satu plus point ESP ni ialah ESP ni dari sumber soya dan kacang soya yang digunakan oleh Shaklee adalah jenis non-GMO ataupun non-Genetically Modified Organism. Ada banyak soya di pasaran yang diubahsuai genetiknya. Jadi, hati-hati ye sahabat semua.

Ada juga dikalangan ibu-ibu yang paras gula dalam badan naik ketika hamil. Kandungan Indeks Glisemik (G.I) dalam ESP Shaklee adalah rendah iaitu 39, menjadikan ESP sangat sesuai untuk ibu hamil yang ada paras gula yang tinggi.

gi esp shaklee

Alrite?

Ni pula khasiat ESP untuk ibu dan anak :

  • Pembekal tenaga – Membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Merangsang pembentukan kulit dan otot – asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Membaiki masalah rambut seperti rambut beruban dan rambut gugur.

 

Vitalea

vita-lea

Vitalea atau multivitamin Shaklee ni dah berada di pasaran selama 100 tahun da uols. Bila sesuatu produk mampu bertahan begitu lama, mesti ada sesuatu yang special kan?mesti ada sesuatu dalam supplemen ni yang sentiasa jadi permintaan ramai kan?

Saya pernah berbual dengan seorang agen insuran ni. Dia cerita yang dia sangat suka Vitalea sebab bila makan Vitalea, dia rasa bertenaga. Jadual seorang agen insuran sebenarnya padat juga tau. Bayangkan, kena berdiri lama di booth untuk tarik perhatian pelanggan yang lalu lalang. Lepas tu, kena bercerita lagi tentang insuran. Seme perlukan tenaga. Esok pulak, akan buat lagi benda sama. Penat tau..jadi, saya memang galakkan semua ambil Vitalea ni. Sebab 2 biji sehari je khasiat yang ada dalam Vitalea da cukup untuk keperluan badan kita sehari. Tapi, kena la konsisten. Kalo x konsisten, x bole juga sebab Vitalea ni multivitamin je..bukannya ubat.

Korang nak tau? Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65% tau dan pada tahun 2000, Public Interest telah menobatkan Vitalea ni sebagai The Best Multi Vitamin.

Ok…ni antara khasiat Vitalea.

  • Penambah tenaga segera – memberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap nutrisi – setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA.
  • Keupayaan sistem produktif – penting untuk kanak-kanak dan remaja yang membesar.
  • Metabolisme – sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen penting pada sel tubuh – menyediakan asa nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
  • Melindungi organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Ni sikit jeeeeee…banyak lagi khasiat Vitalea ni.

 

Sustained Release Vita C Plus

vita-c-plus

Setiap tablet Vitamin C Shaklee mengandungi khasiat bersamaan dengan 7 biji buah oren (termasuk kulit) dan pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Mampu tak kita nak makan 7 biji limau termasuk kulit-kulit sekali?

Badan kita tak mampu nak simpan dan nak hasilkan Vitamin C, jadi kita perlu ambil vitamin c setiap hari.

Antara Khasiat Vitamin C Shaklee :

  • membentuk kolagen – merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asa otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
  • memperbaiki simptom pendarahan – kekurangan vitamin c adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • meningkatkan sistem imun – membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun. Juga mengurangkan simptom selsema.
  • mencantikkan kulit – ambil vitamin c setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Mengekalkan kolesterol sihat – mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, megekalkan kapilari darah yang sihat.

 

B Complex

b-complex

Biasanya, ibu hamil yg g check up di hospital atau klinik, mesti dapat asid folik kan? Haaaa…Shaklee pun ada. Dalam supplemen B complex ni mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuk 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Vitamin B adalah vitamin jenis larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem percernaan.

Antara khasiat B complex Shaklee:

  • melawan tekanan – meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  • membantu tumbesaran – menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta menugurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  • baik untuk mata – mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan dan memperkasakan daya pemerhatian/fokus.
  • mencegah anemia – membantu pembentukkan sel darah merah yang sihat, merangsang peredaran darah dalam tubuh.
  • menukarkan makanan kepada tenaga – bantu penghadaman, menukarkan lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.

 

Omega Guard

omega-guard

Minyak ikan terbaik dunia.

Over ke statement?hihihihi..tapi memang betul. Cuma bandingkan kandungan minyak ikan Shaklee dengan minyak ikan lain. Omega Guard Shaklee ni merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Khasiat utama :

  • membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori – DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
  • mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan.

 

Ostematrix

oste-matrix

khasiat Ostematrix Shaklee :

  • Menguatkan tulang – kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas –  pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis.
  • meringkan stress – memelihara denyutan jantung, menggalakkan tidur yang selesa, penenang saraf.

Yang menambahkan keistimewaan Ostematrix ni ialah bukan pil kalsium semata. Ada juga kandungan Vitamin D, Magnesium, Zinc, Boron, Manganes, Kuprum.

lebih dari kalsium

 

Best tak?best tak?

Nak lagi jimat? Supplemen ni semua bukan untuk masa hamil je..masa berpantang, masa menyusu pun boleh makan. Jadi tak ade istilah, takot rugi tak habis..sebab memang kompom-kompom habis.

Nak tau cara makan yang detail?

Wa/sms saya je 017.347.1218

Your Most trusted Distributor, Fara.