Alfalfa Complex, B Complex, ESP Soy Protein, GLA Complex, Sustained Release Vita C Plus, Vita E Complex, Vitalea, Zinc Complex

Set Kesuburan Shaklee : Cadangan Lengkap untuk Suami dan Isteri

Assalamualaikum semua

Sumber ilham post kali ini adalah dari sorang customer saya ni..saya panggil dia Mrs Jay..Saya kenal Mrs. Jay masa saya buka booth di Shah Alam. Dia datang ambil fliers..then, that’s it. Satu hari Mrs. Jay telefon saya untuk bertanyakan tentang set kesuburan. Selepas tanya serba sedikit tentang kesihatan beliau dan suami, baru saya cadangkan set yang sesuai. (Memang kalau beli dengan saya, saya akan cuba beri consultation yang terbaik..hihihi).

Alhamdulillah..Mrs. Jay dan suami tak ada masalah kesihatan. Cuma suaminya saja yang merokok. FYI, Perokok tegar lebih berisiko mempunyai masalah bilangan sperma yang kurang dan peratus sperma yang bergerak juga kurang serta lambat atau perlahan. Ini fakta ye uols.

Jadi, supplemen ini yang saya cadangkan. Ramai yang ingat bila isteri tak hamil maknanya ada masalah pada isteri. Sebenarnya, TIDAK SEMESTINYA. Kadang2 isteri dan suami sihat dan subur tapi mungkin badan kita belum ready untuk terima baby. Jadi, dengan jaga pemakanan dan gaya hidup pun antara usaha kita untuk mendapatkan baby. Jangan la pandang rendah pada supplemen ni..sebab ini pun usaha. Selebihnya, Allah yang lebih tahu kan? InsyaAllah..Allah akan kurniakan juga kita rezeki. Kan Allah ada pesan, Dia hanya akan bagi apa yang kita mampu tanggung kan? Jadi..jom kita kuatkan diri kita.

 

Untuk Isteri :

1. GLA Complex

gla-complex

  • Boleh dikatakan supplemen wajib untuk isteri.
  • Tujuan asal GLA Complex ni ialah mengimbangi hormon kita atau membetulkan kitaran haid kita. Kitaran haid yang tidak teratur boleh menjadi salah satu punca isteri susah nak hamil.
  • Tapi, kalau isteri tadak mempunyai masalah kitaran haid, GLA Complex membantu menghasilkan cecair yang subur dan berkualiti pada faraj disamping menyediakan environment yang sesuai untuk memudahkan pelekapan ovum dan sperma.

 

Untuk suami dan isteri :

1. Energizing Soy Protein

esp shaklee poster

  • Baik untuk hormon. Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita.
  • Juga sangat elok untuk suami. Membantu meningkatkan motiliti sperma dan meninggikan kiraan sperma.

2. B Complex

b-complex

  • Anti stress dan memulihkan tenaga.
  • Mengandungi asid folic dan biotin yang penting untuk persediaan kehamilan.

3. Vitalea

vita-lea

  • Mengimbangi nutrien. Akibat dari amalan diet yang tidak seimbang, badan kita mungkin kekurangan vitamin dan mineral penting. Kekurangan vitamin dan mineral penting dalam badan boleh menjejaskan kualiti sperma dan ovum.

4. Vitamin E Complex

vita-e-complex (1)

  • Dikenali sebagai vitamin seks. Sangat elok untuk pasangan suami isteri.
  • Untuk isteri, kandungan selenium dalam vitamin E ini membantu mengeluarkan lendir ketika bersama yang membantu sperma untuk bergerak lebih tangkas.
  • Untuk suami, vitamin E membantu menjaga kualiti sperma.
  • Vitamin E ini berkawan baik dengan vitamin c. Bersama-sama dengan vitamin c, dua-dia vitamin ini bertindak sebagai anti oksadan yang boleh menghapuskan radikal bebas dalam tubuh badan manusia. Radikal bebas ni kalau dibiarkan, boleh merosakkan sperma dan ovum.

5. Alfalfa

alfafa-complex-s

  • Untuk isteri, bersifat anti kulat yang boleh merawat keputihan (jika ada)
  • Turut bertindak umpama kacip fatimah yang membantu hubungan suami isteri.
  • Juga berfungsi sebagai agen detox yang membersihkan usus. Bila usus dah bersih, penyerapan nutrien dari vitamin boleh dilakukan dengan optimum.

 

Untuk suami :

1. Zinc

zinc-complex

  • Pengambilan zinc untuk jangka masapanjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
  • Penting untuk penghasilan hormon testosteron.
  • Memberi tenaga kepada sperma untuk lebih aktif menuju ke ovum.
  • Selain itu, zinc boleh melawan bakteria di dalam vagina isteri.

 

2. Sustained Released Vitamin C

vita-c-plus

  • Elok untuk suami. Meningkatkan motiliti sperma, menghalang sperma berbentuk gumpalan. Fakta : 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c.

Biasanya, selepas bercerita panjang tentang supplemen ni, customer akan tanya balik pada saya set mana yang elok? Jawapan dia….terpulang pada anda..kenapa?sebab kalau anda susah nak hamil sebab pernah gugur, maka saya akan cadangkan supplemen mana yang sesuai.

Untuk tahu lebih tentang set kesuburan Shaklee ni, boleh wa saya sekarang..

 

 

Advertisements
B Complex, ESP Soy Protein, GLA Complex, Omega Guard, Ostematrix, Sustained Release Vita C Plus, Zinc Complex

Testimoni Ohsem: Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum semua

Semalam saya dapat berita gumbira dari seorang customer saya..Alhamdulillah..sekarang dia da mengandung 2 minggu selepas 2 bulan makan Set Kesuburan Shaklee.

testimoni set prenatal

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Rezeki Allah kan?

2 bulan lepas, masa customer saya ni telefon bertanyakan Set Kesuburan Shaklee, perkara pertama yang saya tanya adalah ” Dah tanya pendapat doktor?”. Tujuannya simple je..saya tak nak memandai-mandai..Kalau customer ada masalah cyst ke, saya akan suggest supplemen untuk cyst..tapi Alhamdulillah, customer ni sihat semuanya cuma mungkin belum rezeki.

Jadi saya cadangkan Set Kesuburan Shaklee yang famous ni.

set prenatal

 

Untuk huraian Set Kesuburan Shaklee ni, InsyaAllah saya akan kongsikan nanti.

Kadang-kadang kita lambat dapat zuriat, bukan bermaksud kita tak subur..tapi mungkin badan kita belum bersedia untuk terima ahli baru. Jadi, dengan menjaga pemakanan dan gaya hidup pun dikira usaha kita untuk mendapatkan zuriat. Kan Allah ada pesan, DIA hanya akan bagi apa yang kita mampu tanggung..jadi harapan saya untuk semua TTCian, jangan putus harapan..jaga pemakanan dan jangan lupa berdoa. Semoga status blog saya kali ini, dapat memberi sinar harapan..

Lagi testimoni dari customer saya..

testimoni set kesuburan

 

 

 

B Complex, Diabetes / Kencing Manis, GLA Complex, Vivix, Zinc Complex

Supplemen untuk pesakit diabetes

Assalamualaikum semua !!

Tajuk yang biasa kita baca tapi hanya yang mengidapnya je tau keperitannya..haaa apakata kita try carik jalan alternative untuk elak atau kurangkan penyakit diabetes.

Jangan lupa..Shaklee ni hanya supplemen..tak salah kita cuba..mana  tau dengan izin Allah, dapat kurangkan masalah yang anda hidapi..

Kalau kita tengok gamba kat atas, antara simptom diabetes adalah :

  1. Always tired.
  2. Frequent urination
  3. Always hungry
  4. Sexual problems
  5. Sudden weight loss
  6. Wounds that wont heal
  7. Vaginal infections
  8. Numb or tingling hands or feet
  9. Always thirsty
  10. Blurry vision.

Jadi kalau ada sesiapa yang rasa selalu alami simptom diatas, bole la cuba-cuba supplemen Shaklee ni..mana tau ada kesan positive? jimat duit di kendian hari..

ESP pun elok untuk pesakit diabetes sebab Glisemik Index (GI) dia rendah..dalam 39 je..

Berminat?

Hubungi saya di fara.natasha@yahoo.com atau sms ke 017-3471218 untuk konsultasi atau maklumat lanjut.