Mealshakes

Meal Shakes : Supplemen lengkap untuk kanak-kanak

Assalamualaikum semua..

Lama pulak tak berupdate blog ni..hihihihi..

Hari ni, saya nak share kenapa saya HEART sangat Meal Shakes Shaklee.

meal-shakes

Meal Shakes merupakan minuman enak yang kaya dengan nutrisi dan mudah untuk dibancuh. Sebenarnya, Meal Shakes Shaklee bukan saja sesuai untuk kanak-kanak, bahkan dewasa pun boleh minum, of course dengan dose yang berbeza. *wink*

Kelebihan Meal Shakes untuk anak kita:

  • Sumber protien yang kaya dengan 9 asid amino penting – membekalkan tenaga untuk memulakan hari si manja.
  • Sumber terbaik kalsium dan serat pencernaan – menyokong perkembangan tumbesaran yang sihat.
  • Membekalkan 19 vitamin & mineral penting, termasuk vitamin A, Bs, C, D, E, zat besi, zink dan iodin – membantu mengekalkan kesihatan tubuh dan sistem pencernaan.
  • Formula rendah lemak dan rendah indeks glisemik.
  • Mengekalkan berat badan yang ideal.

Nak tahu tak antara vitamin yang ada dalam Meal Shakes ni?

  • Kalsium dan vitamin D – untuk tulang yang sihat
  • Protein, Lemak dan Karbohidrat – untuk perkembangan tumbesaran yang sihat, pemulihan dan tenaga.
  • Gabungan vitamin A, C dan E – untuk mengekalkan kulit yang cantik dan perbaiki tisu.
  • Serat pemakanan – membantu sistem pencernaan dan mengatasi sembelit.
  • Vitamin B – untuk penghasilan tenaga, fokus dan daya tumpuan.
  • Sodium – untuk keseimbangan bendalir.
  • Vitamin C – untuk kesihatan gusi, gigi dan kulit.
  • Gabungan Vitamin C, E dan B – untuk melawan jangkitan dan perbaiki tisu.
  • Vitamin A – untuk penglihatan yang baik
  • Gabungan Vitamin B6, Thiamin, Riboflavin, Asid Folik – membantu dalam sistem saraf.

Nampak tak..nampak tak? Sebab tu la saya akan pastikan stok Meal Shakes ni sentiasa ada kat rumah saya. Jika anak anda seperti anak saya yang tak gemarkan sayuran dan buah-buahan serta sering mengelak sarapan pagi, Meal Shakes ni jawapannya..hihihihihi..

Sebab Meal Shakes ni sarapan segera yang enak, murah, segera untuk dihidang dan yang pasti, berkhasiat…..

 

Advertisements
Chewable Vita-C Plus, Chewable Vitalea for Children, Eczema, Mealshakes, Omega Guard

Supplemen untuk Eczema : apa yang anak saya makan.

Assalamualaikum semua

Anak saya yang no 2 merangkap yang bongsu kena eczema masa dia umo 1 tahun..jadinya, dia selalu gatal2 dan kulit dia selalu merah2 dan x smooth..hari ni saya nak share supplemen apa yang anak saya makan untuk kurangkan simptom Eczema..

  1. MEAL SHAKES

meal-shakes

Anak saya start makan supplemen Shaklee masa umur dia dalam 1 tahun 6 bulan macam tu..mula-mula, saya beri dia Mealshakes..anak saya ni fully bf, jadi saya kena kreatif sikit bila nak beri dia minum Mealshakes. Selalunya, saya akan campurkan 1/2 sudu teh Mealshakes dalam air milo. Bila umur dia da meningkat naik 2 tahun, baru saya beri dia 1 sudu teh. Sekarang ni Alhamdulillah..da takyah sorok2 beri Mealshakes..kadang2 tu dia sendiri yang mintak Mealshakes sebab memang sedap.

Antara khasiat Mealshakes untuk Eczema:

  1. Kaya dengan protein yang membantu menyihatkan sel-sel kulit, kuku, rambut dan lain-lain.
  2. Mengandungi vitamin A, C, E, zinc, selenium – agen anti-oksida yang bertindak melawan penyakit.

Sebenarnya, ada banyak lagi khasiat Meal Shakes ni..tapi kali ni saya focus utk Eczema je..hihihi

 

2. OMEGA GUARD

omega-guard

Selepas Meal Shakes, saya kumpul2 pula duit untuk beli Omega Guard..ye la saya ni WAHM..jadinya kena la berjimat banyak..hehehehe. Anyway, Omega Guard ni datang dalam bentuk soft gel tapi sebab anak saya kecil lagi, dia tak bole nak telan Omega Guard ni. Akhirnya, saya pecahkan Omega Guard ni dalam bubur nasi anak saya..Alhamdulillah tak ada masalah xnak makan pulak anak saya..sekarang ni dia bole kunyah2 je Omega Guard tu..

Omega Guard ni memang famous dengan minyak ikan yg sangat elok untuk minda. Tapi, khasiat Omega Guard untuk Eczema :

  1. Meningkatkan sistem imun tubuh.
  2. untuk kulit yang cantik.

3. CHEWABLE VITA C PLUS

chewable-vita-c-plus

 

Next, selepas consume Meal Shakes dan Omega Guard, 2-3 bulan kemudian saya tambah pula Chewable Vita-C Plus ni untuk anak saya. Harga pun x mahal..jadi bole la saya beli Vitamin C pula untuk anak saya. Apa yang membuatkan saya beli supplemen ni? Satu hari, saya pergi satu kedai sen-sei, tak ingat masa tu nak beli apa..tapi masa nak bayar tu, apek tu terpandang kulit anak saya, terus dia bagi nasihat free..hehehe..dia cakap bagi la anak lu makan vitamin c..anak wa seme wa bagi vitamin c..jadi, of kos..saya pilih vitamin c yang halal dan semulajadi la kan untuk baby saya..

Khasiat Chewable Vita C untuk eczema :

  1. Pembentukkan kolagen – kulit lebih anjal.
  2. Agen antioksida dan Immune Booster.
  3. Kulit akan jadi lebih lembap, lebih licin dan putih berseri

 

4. VITA-LEA FOR CHILDREN

vita lea for children

 

Dan..yang terkini, Vita-lea for Children..saya sebenarnya sangat happy bila Shaklee keluarkan balik supplemen ni..sebab tak yah da saya pening2 g farmasi cuba carik multivitamin lepas tu balik rumah..google dulu pasal supplemen tu sebelum beli. Bila Shaklee produce balik Vitalea for children ni, saya terus beli sebab Shaklee memang all natural product..cayo lo cakap den..

Khasiat Vita-Lea for children :

  1. Vitamin Power – mengandungi vitamin C, D and E. plus all 8 B vitamins.

Dan..banyak la lagi khasiat Vita-lea for children ni..plus, rasa dia manis2 tapi tak pakai artificial flavors dan sweeteners, jadi takyah risau pasal cavities.

So, here u go semua..ni baru supplemen yang anak saya makan..belum termasuk Herbal Blend untuk sapu pada kulit..Laundry Concentrate yang all natural untuk basuh baju, cadar anak saya, sabun mandi pulak saya guna produk Tropika..ada anak eczema memang kena sabar sikit..sebab kalau boleh kena guna product yang 100% semulajadi, kalau tak takot lagi melarat gatalnya..

Tapi..Eczema ni penyakit yang tak ada ubat..kalau jumpa doctor pun, doctor akan bagi ubat sapu je..jadi, bukan la makan supplemen Shaklee terus hilang..pada saya, dapat kurangkan simptom eczema pun da cukup..sebab kesian tengok dia asyik garu2 je..setakat ni, memang Alhamdulillah..saya sangat puas hati dengan Shaklee..

Anda?nak cuba tak?

Demam / Selsema, Mealshakes

6 sebab kenapa Mealshakes penting untuk anak saya?

Assalamualaikum semua..

Kalau semua nak tahu, antara produk Shaklee terawal yang saya beli adalah OMEGA GUARD, MEALSHAKES dan CHEWABLE VITA C..semuanya untuk anak-anak saya..hehehe..sebagai mak mesti kita nak yang terbaik untuk anak kita kan? baju mahal, mainan kita bule beli..takkan untuk kesihatan mereka saya nak berkira..betul tak?

Sebenarnye, ramai yang kompius ingat MEALSHAKES ni sesuai untuk budak2 je..tapi actually, MEALSHAKES ni sesuai untuk diminum oleh semua peringkat umo..rekemen min umo 1 tahun da bole start minum..tapi of kos, dose dia x sama la dengan kanak2 yang berumo 2 tahun keatas dan dewase kan?

mealshake untuk kanak

So, here it is..countdown kenapa MEALSHAKES penting untuk anak saya :-

6) Anak saya yang sulung ni payah nak makan sayur dan buah2an..tak macam anak saya yang bongsu, pantang nmpak buah2an dan carrot..tp, walaupun anak saya suka makan sayur dan buah, saya tetap beri mereka MEALSHAKES..kenapa?sebab saya tak tau berapa banyak zat dan vitamin yang terkandung dalam buah2an dan sayur2 tu..rasanye, semua pun tau..zat dan minarel yg terkandung dlm tanah sekarang tak sama macam dulu..

Jadi, saya beri mereka MEALSHAKES..sekurang2nya, saya yakin ada 24 jenis vitamin utama dalam MEALSHAKES.

5) Disebabkan anak saya yang sulung ni payah nak makan sayur, jadi dia selalu ada masalah ‘membuang’ atau berry kate family saya..MEALSHAKES ni mengandungi tinggi kandungan serat yang sangat elok untuk kesihatan usus dan seterusnya memudahkan penyerapan zat2 nutrien. Alhamdulillah..semenjak minum MEALSHAKES, nampak senang je dia nak membuang..muka pun senyummmm je lepas keluar bilik kecik tu.

4) Anak bongsu saya ada Eczema..jadinye, kulit anak saya ni macam nampak kering sikit..untuk biarkan kulit anak saya nmpak cantik, saya beri dia minum MEALSHAKES ni. Fakta yang perlu anda tahu ialah MEALSHAKES ni kaya dgn protein yang membentuk dan memulih sel2 kulit. Plus..MEALSHAKES lengkap dengan vitamin B, zat besi, copper..semua ni penting untuk membina sel darah merah yg sihat seterusnya menjadikan kulit glowing giteww.
3) Rasa MEALSHAKES ni memang besttt uolsss…tak payah nak paksa2 anak2 saya minum MEALSHAKES ni..semua datang serah diri..campur plak dalam fresh milk..perghh
2) Alhamdulillah..walaupun anak saya sorg ada Eczema tapi 2-2 anak saya ni jarang kena demam..bukan la bermaknenye tak kena langsung..tapi sangat jarang..Alhamdulillah sangat..prevention always better than cure kan?
1) Yang paling best, semenjak consume MEALSHAKES, selera anak2 saya makin bertambah..setiap masa nak mengunyah..seronoknye hati bila tengok dorg berselera nak makan..kalau tak, selera kat fast food je..
Tapi..harus diingat..makan supplemen ni bukan la mcm makan ubat..hari ni makan, ptg kang da nmpak kesan..kena ISTIQAMAH..kena banyak sabar..ada org makan supplemen, 3 hari kemudian da nmpak kesan positif..mak saya makan Shaklee lepas 2 tahun baru nmpak kesan..bayangkan?2 tahun tau..dlm masa 2 tahun tu, tak putus2 dia makan Shaklee..rasenye kalau kena org lain, mesti da ngamuk2 kan?

POSTER MEALSHAKES