ESP Soy Protein, Performance Drink

Benarkah berpuasa boleh membuatkan susu merundum?

Assalamualaikum semua

Masa saya baru lahirkan anak ke dua saya, ini yang selalu saya risau. Rasanya, bukan setakat bulan puasa je. Tapi sepanjang masa sebab saya tak dapat menyusukan anak sulung saya lama. Jadi, saya takutttt sangat jadi benda sama pada anak kedua saya.

Alhamdulillah..Allah beri rezeki untuk Iman. Dapat saya menyusukan anak saya cukup 2 tahun.

Betul ke bila berpuasa susu akan merundum?

Sebenarnya, kalau kita jaga pemakanan dan minum cukup 3 L air, InsyaAllah anak kita masih dapat menyusu seperti biasa. Yang penting, minum air secukupnya. Air kosong ye..bukan air manis. Kadang-kadang bila bulan puasa, kita mudah terlupa nak minum air kosong. Kadang-kadang minum segelas je. Tak cukup..

Pada saya, Performance Drink Shaklee banyak membantu ibu-ibu menyusu ketika berpuasa. Bila berpuasa, boleh rasa tahap kulit nak merekah tahap dahaga tu. Bukan lah kata, dengan minum PD ni tak haus langsung tapi, InshaAllah bearable sebab elektrolit yang ada dalam minuman PD ni boleh buat kita bertahan lama sikit. Plus, PD ni boleh membantu badan kita kekal hydrate.

Selain itu, saya akan cadangkan juga minuman berprotein Shaklee ni. ESP boleh menbantu memberi tenaga berterusan. Disebabkan GI ESP ni lebih rendah dari nasi, jadi kita tak akan rasa cepat lapar. Kan best, masih bertenaga walaupun berpuasa. Ibadah pun boleh dilakukan dengan hati senang. tak ada lah asyik melepek je kan..hihihihi

Ok..cukup..minum air secukupnya dan jaga pemakanan kita.

Jangan lupa untuk sentiasa berfikiran positif. Kesilapan saya masa menyusu anak sulung ialah saya terlalu percaya cakap orang. Ye la..anak pertama. Tambahan pula, anak saya lahir tak cukup bulan. Jadi, tak ada masa nak prepare. Tetiba, baby da nak keluar..hihihihi. Jadi, berfikiran positif. Jangan stress2. Dan sentiasa berdoa pada Allah semoga Dia murahkan rezeki anak kita. Rezeki datang dariNya kan..jadi kena lah istiqamah meminta.

Salam sayang dari saya..

 

Herb-Lax, Lecithin, Performance Drink, Sembelit

Supplemen Shaklee : Sembelit untuk dewasa

Assalamualaikum semua..

Sembelit…

Sakit gileeee…kan? I should know..I’d experienced it. sob sob…

Sampaikan pernah satu tahap setiap hari saya buat air oren pekat-pekat supaya rasa sakit perut. Sob..sob..sob..Kenapa la dari dulu saya tak jumpa Shaklee? kalau tak, tak ada la terseksa dulu…

Ramai yang anggap sembelit ni bukan masalah besar. Tapi, sebenarnya kan, kalau tak dipulihkan dengan cepat, takot-takot boleh terkena kanser tau. Takot kannnn…saya pun takot.

Jadi, saya harapppp sangggattt anda boleh cuba supplemen Shaklee ni. Sebab yang lagi best, supplemen Shaklee menggalakkan proses pergerakkan usus semulajadi. Bukan paksa-paksa. Ok, cukup intro..Moh saya share supplemen Shaklee yang mana elok untuk dewasa yang sembelit.

Herblax

herb-lax

Herblax ni mengandungi 9 herba ramuan semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root. Herblax ni menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Apa khasiat utama Herbalax?

  • merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh.
  • membantu masalah sembelit
  • tindakkan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
  • mengempiskan perut

 

 

Performance Drink

performance

Sangat-sangat sesuai untuk diminum oleh para atlet, mereka yang berpuasa, mereka yang akan dan sudah menjalani pembedahan, tidur lewat malam, keletihan, cirit birit, mereka yang tiada selera makan dan ramai lagi.

Manfaat utama :

  • cegah penyahhidratan – mengurangkan kehausan, melembabkan kulit dan mencegah penyahhidratan.
  • meningkatkan daya ketahanan badan – memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal.

 

Lecithin

lecithin

Lecithin ni dalam bentuk kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin ni memang famous di kalangan mereka yang nak pecahkan lemak. Tapi, sebenarnya, lecithin ni ada khasiat lain selain bantu pecah lemak dan kolesterol.

Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembapkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

Sebab tu la, ramai yang cakap lepas makan Lecithin, makin mudah ke toilet. Harga pun tak mahal sangat dan dijamin mampu dimiliki. Bukan mampu tengok..hihihihi

So..there you go guys. Supplemen Shaklee untuk sembelit. Kalau nak tahu dengan lebih detail tentang supplemen ni, bole je sms/wa/telegram saya. Yang pasti, harga supplemen ni tak mahal pun kalau nak dibanding dengan kesakitan setiap hari.

 

 

 

 

Performance Drink

Semua yang anda perlu tahu tentang PERFORMANCE DRINK

Assalamualaikum semua..

Sekarang da masuk musim panas di Malaysia..hihihihi..maksud saya panas yang melampau..jadi sangat penting untuk kita minum air secukupnya..

Salah satu minuman alternative, bole cuba PERFORMANCE DRINK (PD) SHAKLEE ni..minuman ni sebenarnye da ramai atlit yang minum..jadi, hari ni saya akan cuba cerita terperinci pasal PERFORMANCE DRINK ni ek?

Sebelum kita proceed dgn cerita PD ni..yang kita perlu faham adalah badan kita mempunyai beberapa elektrolit yang berfungsi untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf-saraf dan otot-otot badan.

Antara elektrolit utama badan adalah :

– Natrium, Kalium, Kalsium, Magnesium, Klorida, Fosfat, Sulfat.

Dan setiap elektrolit ni penting.. sebagai contoh, Natrium dan klorida adalah penting untuk pengecutan otot-otot. Ini menjelaskan kenapa sekiranya cecair yang hilang tidak digantikan serta-merta, ia akan menyebabkan kekejangan otot.

Fungsi PD

performance

Jadi, apa pula fungsi PD ni?

  • Meningkatkan daya tahan badan.
  • Mencegah penghidratan.
  • Mengekalkan paras gula
  • Membekalkan tenaga.

Perbezaan PERFORMANCE DRINK

  • Of kos, tak ada bahan perasa tiruan, pemanis, pewarna atau sebarang bahan pengawetan tambahan.
  • PD telah terbukti secara klinikal dapat menyokong hidrasi lebih cepat berbanding air.
  • PD juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.
  • Telah terbukti secara klinikal dimana satu ujian makmal telah dijalankan ke atas atlit dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang PERFORMANCE DRINK SHAKLEE dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi meningkatkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
  • Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Siapa perlukan PERFORMANCE DRINK

  • Para atlit
  • Untuk yang berpuasa
  • Tidur lewat malam
  • Keletihan
  • Cirit birit
  • Tiada selera makan
  • Rendah paras gula
  • Sebelum dan selepas pembedahan
  • Penyahidratan kulit dan otot
  • Ibu yang menyusukan anak

Kalau nak sebarang info tentang Performance Drink ni, boleh je mesej saya ye..

Denggi, Nutriferon, Performance Drink

Supplemen untuk jangkitan demam denggi

Assalamualaikum semua..

Balik dari kenduri tahlil semalam, terkenang2 pulak berita makcik yang kena demam denggi..So, post kali ni, memang saya dedicate untuk makcik saya..dengan harapan agar Shaklee boleh membantu..semoga cepat sembuh ye makcik.. 

Sebelum kta tengok set cadangan Demam Denggi Shaklee, kita tengok dulu tanda-tanda jangkitan demam denggi. 

Kalau perasan, blog saya ni memang banyak gambar..sebab manusia sebenarnya lebih tertarik dengan gambar dari ayat..jadinya, bukan sebab saya malas ye.. 😉

Ok..serius balik..untuk yang inginkan rawatan alternative selain ubat hospital, bule juga cuba sup ketam kalau tak silap saya..cuba la..tak salah mencuba kan..cuma kat sini, saya nak cadangkan juga Set Cadangan untuk Demam Denggi dari Shaklee..

Tak banyak..ada 2 je..NUTRIFERON dan PERFORMANCE DRINK.

Set cadangan demam denggi

Untuk sesiapa yang nak cuba set ni atau mana-mana produk Shaklee, bole terus message saya atau watsapp kat no di bwh ni..NO calling-calling please..bukan apa, saya ni ada 2 anak kecik..susah nak dapat bercakap fon dengan aman..jadinya, message atau wa je saya..InshaAllah saya akan jawab dan layan pertanyaan anda.




Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau inginkan konsultasi percuma dan berterusan, sms/watsapp 017.347 1218